Mainos
Mainos
Kotoisa
MTV3-kanavalla!
Lisätiedot

Sisustusohjelma Kotoisan nelihenkinen tiimi ottaa vastaan jokaisessa jaksossa yhden kohteen haasteineen, suunnittelee oikeat ratkaisut ja toteutukset sekä tietenkin hoitaa näyttävän ja yllättävän muutoksen valmiiksi asti. Kohteesta riippumatta lopputulos on aina se kaikkein tärkein, kotoisa.Mainos

Tee ekoteko: Lannoita puutarhaasi luonnon ehdoilla!

Kevät tietää puutarhatöitä. Ympäristöystävällinen puutarhuri valitsee lannoitteen, jolla kasvit saa kukoistamaan ympäristöystävällisesti.

Kotipuutarhurin teot ovat tärkeitä myös ympäristönsuojelulle, sanoo Berner Oy:n kiertotalouden kehityspäällikkö Janne Pulkkinen.

– Kasvien istuttaminen ja kotipuutarhan kukoistuksen lisääminen ovat ilmastotekoja, koska kasvit sitovat hiiltä takaisin maahan pois ilmakehää lämmittämästä.

"Kourallisessa multaa on enemmän elämää kuin koko maapallolla ihmisiä."

– Toisaalta kasvit eivät kasva, jos maan elinvoimasta ja kasvukunnosta ei pidetä huolta, eli kasveille pitää antaa kasvuun tarvittavia ravinteita. Maahan ei kuitenkaan pidä laittaa mitään ylimääräistä, Pulkkinen sanoo.

Ympäristön ystävä -puutarhalannoite on uudenlainen kiertotaloustuote Berner Oy:n GreenCare -kotipuutarhavalikoimassa. Berner Oy:n Ympäristön Ystävä -puutarhalannoitteen raaka-aineista 80 prosenttia on kierrätetty maatalouden sivuvirroista, esimerkiksi sokerijuurikasviljelyn sivutuotteista, jotka menisivät muuten jätteeksi.

berner 4 tuotekuva

Kierrätetyt raaka-aineet lannoittavat tehokkaasti

Soilfood Oy:n uuden kotimaisen innovaation ansiosta kierrätysravinteet ja maaperän ravinteet saadaan paremmin kasvien käyttöön. Ympäristön Ystävä -kiertotalouslannoitteessa on vain 20 prosenttia uusia mineraaleja. Niitä tarvitaan tasapainottamaan ja viimeistelemään tuotteen mineraalisisältö kotipuutarhan kasveille optimaaliseksi.

Maaperän rakennetta hoitamalla voi myös vaikuttaa kasvuolosuhteisiin, ravinnepäästöihin ja jopa ilmastonmuutoksen hillintään, kun hiilidioksidia saadaan varastoitua takaisin maaperään. Hyötykäyttöön kierrätetyt ravinteet eivät päädy Itämerta rehevöittämään.

– Saimme tuotekehityksellä yhdistettyä kaikki hyvät asiat Ympäristön Ystävä-lannoitteeseen, jonka raaka-aineista suurin osa on kierrätettyä. Kasvualustassa Ympäristön Ystävä ruokkii hyviä mikrobeja, jotka auttavat kasveja sitomaan hiiltä takaisin maahan, Janne Pulkkinen sanoo.

– Monipuolinen kasviperäinen koostumus edistää maan pieneliöiden hyvinvointia ja biodiversiteettiä. Kourallisessa multaa on muuten enemmän elämää kuin koko maapallolla ihmisiä. Jokainen kotipuutarhuri voi vaikuttaa ympäristöön ja ilmastoon valinnoillaan ja teoillaan. Helppo valinta minun mielestäni, Pulkkinen toteaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme