Mainos
Mainos
Makumuistoja
Lisätiedot

Makumuistoja-ohjelmassa juontajat Jenni Kokander ja Kari Lumikero kiertävät Suomea keräten yhteen suomalaisten tärkeimmät ruokamuistot.

Makumuistoja

Kari Lumikero ja Jenni Kokander paljastavat hyvät ja huonot makumuistonsa: "Suklaapuuro oli jäätävän hirveä juttu!"

Makumuistoja-ohjelman juontajakaksikko muisteli Porissa mieluisia ja kamalia ruokakokemuksiaan.

Makumuistoja-ruokaohjelman juontajat, toimittaja Kari Lumikero ja näyttelijä Jenni Kokander paljastivat MTV Viihteen haastattelussa Porissa järjestetyssä SuomiAreenassa mieluisimmat ja kamalimmat ruokamuistonsa.

– Minun mieluisin makumuistoni on mikä tahansa, mikä tekee onnelliseksi. Rakkaudella tehty ruoka. Esimerkiksi joku arkinen tilanne perheen kanssa tai miehen laittama lihapiirakka, kun tulee baarista yöllä kotiin, Kokander sanoo.

– Minun rakkain makumuistoni liittyy lapsuuden kesiin Karjalassa, kun evakkomummoni teki karjalanpaistia ja karjalanpiirakoita. Suomalaista herkkua parhaimmillaan, hehkuttaa Lumikero.

Entä mitkä ovat juontajakaksikon huonoimmat makumuistot?

– En tykkää ruoan tyrkyttämisestä ja syömään pakottamisesta. Silloin 1980-luvulla oli vielä sellaista, että esimerkiksi päiväkodissa pakotettiin syömään kaikkea mahdollista ja lautanen piti syödä tyhjäksi. Suklaapuuro oli minulle aivan jäätävän hirveä juttu! Jenni Kokander muistelee.

– Kaikki päiväkodin tädit sanoivat, että "kaikki lapset rakastavat suklaapuuroa, niin myös sinä". Ihan siihen asti sitä piti syödä, että yhtenä päivänä se sitten tuli siihen lautaselle takaisin. Sen jälkeen ei enää tarvinnut syödä sitä enää.

Kari Lumikero kertoo, että myös hänen lapsuudessaan 1950-luvulla oli samanlaista.

– Kaikki ruoka piti syödä, mitä oli hankittu. Jotenkin sieltä jäi ruispuurokammo. Ruisleipä on ihanaa, mutta puuroksi muunnettuna se ei ole. Tuokaa minulle marjapuuroa, se on ihanaa, mutta ruispuuro ei, toimittajakonkari sanoo.

Katso Kari Lumikeron ja Jenni Kokanderin videohaastattelu artikkelin alussa!

Makumuistoja MTV3 -kanavalla keskiviikkoisin 19.7. klo 20.00 alkaen.

Ohjelma tuotetaan yhteistyössä SOK:n kanssa ja se on osa S-ryhmän Ruoka-Kalevalaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme