Mainos
Mainos
Makumuistoja
Lisätiedot

Makumuistoja-ohjelmassa juontajat Jenni Kokander ja Kari Lumikero kiertävät Suomea keräten yhteen suomalaisten tärkeimmät ruokamuistot.

Makumuistoja

Kari Lumikero ja Jenni Kokander vievät katsojat matkalle makujen Suomeen

Makumuistoja-ohjelmassa juontajat Jenni Kokander ja Kari Lumikero kiertävät Suomea keräten yhteen suomalaisten tärkeimmät ruokamuistot.

Makumuistoja-ohjelmassa lähdetään yhdessä Jenni Kokanderin ja Kari Lumikeron kanssa muistelemaan kauniita tarinoita ympäri Suomen maukkaiden ruokien maustamana.

Sympaattinen parivaljakko auttaa tapaamiaan suomalaisia elämään tärkeimmät ruokamuistonsa uudestaan ja pääsevät itsekin maistelemaan vanhoja perinneruokia ja uusia yllättäviä makuja.

– Makumuistoja on ohjelma joka koskettaa jokaista suomalaista. Meillä kaikilla on oma tunnesiteemme lapsuuden makuihin ja herkkuihin. Sarjassa nähdään hyvin laaja kattaus ihmisten tarinoihin liittyviä ruokia. Sarja huipentuu suureen makumuistojen juhlaan, jossa pitkä pöytä notkuu satavuotiaan Suomen muistojen ruokaa; pettuleivästä avokadopastaan, karjalanpaistista chipotlelihapulliin, makustelee MTV:n vastaava tuottaja Tomi Suomela.

– Makumuistoja on innostava tapa tuoda esiin sitä, mikä on suomalaisessa ruokakulttuurissa tärkeää. Ruoka ja siihen liittyvät elämykset kuuluvat kaikille suomalaisille, iloisiin ja surullisiinkin hetkiin. Uusia makumuistoja syntyy joka päivä. Olemme innoissamme siitä, että Jenni Kokanderin ja Kari Lumikeron luotsaama Makumuistoja tulee ruutuun juuri nyt, satavuotiaan Suomen kunniaksi, Ilkka Alarotu SOK:n kaupallinen johtaja summaa.

– Matka makumuistoihin on ollut vähintäänkin jännittävä ja täynnä uusia kokemuksia! Pääsimme mm. maistamaan paahdettuja heinäsirkkoja ja maku oli yllättävä, hieman pähkinäinen. Veikkaisin että tähän kannattaisi suomalaistenkin tottua, sillä heinäsirkat ovat oiva proteiinin lähde! Enpä olisi aivan heti uskonut pääseväni käymään Kiteeläisellä heinäsirkkafarmilla maistamaan heinäsirkkapitsaa, Kari Lumikero naureskelee.

– Makumuistoja-ohjelman kuvauksissa tajusi taas kuinka upeita paikkoja Suomi on pullollaan ja kuinka monimuotoinen ruokakulttuuri meillä on. Tärkeimpänä kuitenkin kohtaamamme ihmiset ja heidän tarinansa. Ruoka on tapa osoittaa rakkautta, ruoka liittää sukupolvet, ruoka lohduttaa ja yhdistää yli rajojen. En muista koska olisin nauranut kuvauksissa näin paljon! Vatsa täynnä hyvää ruokaa ja järjettömän karismaattinen Kari Lumikero kaverina on kyllä hyvän reissun resepti, kertoo Jenni Kokander innoissaan.

Makumuistoja MTV3 -kanavalla keskiviikkoisin 19.7 klo 20.00 alkaen.

Ohjelma tuotetaan yhteistyössä SOK:n kanssa ja se on osa S-ryhmän Ruoka-Kalevalaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme