Mainos
Mainos
Meidän tarina
Lisätiedot

Koskettavassa Meidän tarina -ohjelmassa julkkispariskunnat pureutuvat elämäänsä Jenni Pääskysaaren johdolla kolmen eri vaiheen kautta. Nykytilanteen lisäksi päästään konkreettisesti näkemään, miten pariskunta vanhenee aluksi noin 60-vuotiaiksi ja toisella kerralla noin 80-vuotiaiksi.

Vanhentamiseen käytettävät maskit vaativat huippuammat-tilaisten käsityötä ja kuukausien valmistelut. Näin kattavaa maskeerausprojektia ei ole ennen nähty Suomen tv:ssä!

Julkkisparit eivät näe itseään eikä toisiaan muodonmuutoksen aikana. Miltä tuntuu nähdä itsensä ja rakkaimpansa vanhempana? Onko elämä kohdellut heitä hyvin? Ohjelmassa mukana olevat pariskunnat julkistetaan syksyllä 2017.

Meidän tarina

Satu Taiveahon ja Antti Kaikkosen suhde eteni nopeasti: ”Menimme pian kihloihin, jotta saimme vapauden olla yhdessä”

Satu Taiveaho ja Antti Kaikkonen pääsevät kurkistamaan suhteensa kuvitteelliseen tulevaisuuteen, kun heidät vanhennetaan taitavien maskeeraajien avulla Meidän tarina -ohjelmaan. Pariskunnan suhde eteni aikoinaan nopeasti. 

Entinen kansanedustaja Satu Taiveaho, 40, muistelee MTV:lle, miten hän aikoinaan tapasi nykyisen aviomiehensä, kansanedustaja Antti Kaikkosen, 43. Pariskunnan suhde sai heti alkumetreiltä saakka paljon huomiota julkisten ammattien vuoksi.

"Pelkäsin, että menetämme loistavan ystävyytemme"

Taiveaho ja Kaikkonen tapasivat aikoinaan eduskunnassa. Taiveahon mielestä Kaikkosesta jäi saman tien myönteinen kuva, sillä hän vaikutti huumorivivahteilla maustetulta, fiksulta, tilannetajuiselta ja järjestelmälliseltä persoonalta. Kaikkonenkin muistaa, mihin piirteisiin hän tulevassa vaimossaan kiinnitti ensimmäisenä huomiota. 

– Siitä on jo aikaa, mutta varmastikin viehättävään olemukseen, iloisuuteen ja reippauteen, Kaikkonen kertoo.

Vaikka Kaikkosesta jäikin erittäin positiivinen ensivaikutelma, Taiveaho ei missään vaiheessa ajatellut, että he kulkisivat samaa tietä tulevaisuudessa. Vaikka Kaikkonen teki paljon töitä sen eteen, että heistä voisi tulla enemmänkin, Taiveaho ei tuntenut oloaan heti varmaksi asian suhteen.

– Minä pohdin suhdettamme aika pitkään, koska pelkäsin, että menetämme loistavan ystävyytemme, jos meidän seurustelumme ei toimikaan, Taiveaho muistelee.

Rakkautta julkisuuden valokeilassa

Julkisessa ammatissa työskennelleen pariskunnan suhteeseen on aivan alusta saakka kohdistunut paineita, joita tavalliset suomalaiset eivät joudu kokemaan. Pelko julkisuuden valokeilasta vaikutti paljon siihen, että Taiveaho suhtautui orastavaan parisuhteeseen varovaisesti.

– Pelkäsin julkisuutta, joka seurustelustamme meille aiheutuisi, joten kipuilin asian kanssa pitkään, Taiveaho jatkaa.

Taiveahon huoli ei osoittautunut turhaksi.

– Meihin kohdistui hirmuinen julkisuus ja suhdettamme spekuloitiin pitkään. Salakuvia löytyi milloin mistäkin, Taiveaho muistelee suhteen alkuaikoja.

Ajan kuluessa keväällä 2006 parivaljakon välit kaikesta huolimatta lähenivät entisestään ja he alkoivat tapailla toisiaan. Vähitellen tapailu eteni seurusteluksi.

"Meillä ei ollut ammattiemme puolesta vapautta tapailla"

Hitaan ja harkitun alun jälkeen pariskunnan suhde eteni hurjan nopeasti. Taiveaho myöntää, että hän olisi saattanut haluta edetä rauhallisemmin, mutta vaihtoehtoja ei ollut: Kansanedustaja-parivaljakkoa seurattiin, mihin ikinä he menivätkään. He eivät kyenneet tutustumaan toisiinsa normaalien treffien tavoin esimerkiksi kahvilla, vaan päätös yhteisestä tulevaisuudesta piti tehdä nopeasti.

– Menimme pian kihloihin, jotta saisimme vapauden olla yhdessä, Taiveaho perustelee.

– Meillä ei ollut ammattiemme puolesta vapautta tapailla, entinen kansanedustaja jatkaa.

Lopulta pariskunta päätti, että jos kerran yhdessä halutaan olla, niin ollaan sitten kunnolla. Ei mennyt aikaakaan, kun pari meni kihloihin myöhemmin keväällä 2006. Kaikkonen ei osaa sanoa, vaikuttiko julkisuuden aikaansaama paine siihen, että he tekivät parisuhteensa alkutaipaleella niin nopeita ratkaisuja.

– Vaikea sillä on spekuloida. Päätimme kuitenkin mennä aika nopeasti kihloihin ja pari vuotta myöhemmin naimisiin vuonna 2008, Kaikkonen toteaa.

Pariskunnan onni on nyt kestänyt nyt yli vuosikymmenen. Kaikkonen ja Taiveaho asuvat vanhassa tuusulalaisessa hirsitalossa kahden sijaislapsensa kanssa. 

Meidän tarina maanantaisin kello 21 MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme