Mainos
Mainos
Mestareiden mestari
sunnuntaina klo 21
Lisätiedot

Kahdeksan entistä huippu-urheilijaa matkustaa Etelä-Afrikan upeisiin maisemiin ottamaan selvää siitä kuka on Mestareiden Mestari. Urheilulegendat kisaavat lajeissa, joissa testataan kuntoa, kestävyyttä, nokkeluutta, joukkuehenkeä ja paineensietokykyä. Katsojat pääsevät seuraamaan myös kilpailijoiden yhteiseloa etelä-afrikkalaisessa villassa, missä he muistelevat yhdessä uransa huippuhetkiä ja jakavat kokemuksia elämästä ammattilaisurheilijana. Mestareiden mestaruudesta kilpailevat Sami Jauhojärvi, Teemu Tainio, Hanna-Maria Seppälä, Ringa Ropo, Mikaela Ingberg, Marko Yli-Hannuksela, Antti Törmänen ja Laura Lepistö. Ohjelman juontaa lumilautailija ja lautailuelokuvien tähti Eero Ettala.

Mestareiden mestari

Naimisissa oleva Laura Lepistö haluaa keskittyä uraansa: "Perheenlisäys ei ole toiveena tällä hetkellä "

Taitoluistelusta eläkkeelle jäänyt Laura Lepistö työskentelee tällä hetkellä oman yrityksensä parissa. Kaksi vuotta naimisissa ollut Lepistö ei suunnittele perheenlisäystä. 

Menestyksekäs taitoluistelija Laura Lepistö, 29, kertoo avoimesti olevansa uraorientoitunut. Kesällä hän on työskennellyt niin taitoluisteluleirin kuin oman firmansa parissa. Vajaa kuukauden kuluttua ammattiurheilija matkustaa Etelä-Afrikkaan Mestareiden mestari -ohjelman kuvauksiin selvittämään, kuka on kaikkien aikojen huippu-urheilija. 

Reilu 10 vuotta aviomiehensä, pikajuoksija Tommi Huovisen kanssa seurustellut Lepistö lähtee matkaan hymyssä suin, eikä ole moksiskaan välimatkasta kumppaniinsa.  

– Olemme olleet yli 10 vuotta yhdessä, että eiköhän tästä reissusta selvitä muutamilla soitoilla ja viesteillä, Lepistö vakuuttaa.

Taitoluistelija nauttii siitä, että hän on löytänyt oman juttunsa luistelun jälkeen. Elämä pyörii töiden ympärillä, eikä perheenlisäys ole suunnitelmissa.

– Nautimme tällaisesta nuoren aikuisen elämästä tällaisenaan, Lepistö kertoo hänen ja aviomiehensä suunnitelmista. 

Nuori ikä ei ole heikkous

Lepistö lähti mukaan Mestareiden mestari -ohjelmaan, jossa hän mittelöi seitsemän huippu-urheilijan kanssa Etelä-Afrikassa. Ohjelmaa juontaa lumilautailija Eero Ettala

Taitoluistelija on kilpailijoista nuorin, mutta ei koe sitä heikkoudekseen.

– Olen itsekin viisi vuotta sitten jäänyt eläkkeelle. Koen olevani muiden kanssa samalla viivalla. On todella hauska lähteä mukaan! Lepistö painottaa.

Nuorukainen on varma, että kilpailuissa hänen vahvuuksiaan ovat luistelutaustansa ansiosta nopeus, ketteryys, reaktio- ja koordinaatiokyky.

– Yllättävän paljon minua taas jännittää nokkeluutta vativat tilanteet, koska en ole aina se kaikista hoksaavin ihminen, Lepistö myöntää.

Määrätietoinen Lepistö kertoo avoimesti, ettei hän jännitä tulevaa kilpailua. Hän nimeää itsensä rämäpääksi ja kertoo tykkäävänsä vauhdikkaasta meiningistä.

– Olen itseasiassa menossa hyppäämään laskuvarjotandemhypyn ennen kilpailua! kaunotar perustelee.

Pohdinnan jälkeen Lepistö täydentää, että muutama tilanne saattaa kuitenkin aiheuttaa hänelle perhosia vatsanpohjaan.

– Uiminen, sukeltaminen ja ahtaat paikat eivät ole niin kivoja, Lepistö täydentää.

– Ja tietysti jos siellä on jotain painavia asioita, joita pitää siirrellä paikasta toiseen, se ei ole minun vahvuuteni, taitoluistelija jatkaa.

Lepistö pitää kilpailua ainutlaatuisena kokemuksena, eikä lähde Etelä-Afrikkaan pelkästään voittoa tavoitellakseen. Hän pikemminkin nauttii ajastaan saman henkisten ihmisten kanssa.

– Ajattelen ohjelman sellaisena, että on todella kiva haastaa itseään, varsinkin, kun en helposti lähde mukaan tv-ohjelmiin.

Mestareiden mestari -ohjelma on nähty aikaisemmin vuonna 2012, jolloin kilpailun voitti maastohiihtäjä Jari Isometsä.

Tänä vuonna mukana ovat Suomen jalkapallomaajoukkueen avainpelaaja Teemu Tainio, 37, hiihdon parisprintin olympiavoittaja ja MM-mitalisti Sami Jauhojärvi, 36, pituushypyn suomenennätystä edelleen ylläpitävä Ringa Ropo, 51, painin olympiamitalisti ja maailmanmestari Marko Yli-Hannuksela, 43, uinnin maailmanmestari Hanna-Maria Seppälä, 32, keihäslegenda Mikaela Ingberg, 43 ja MM-95 joukkueen laitahyökkääjä Antti Törmänen, 46.

Mestareiden mestari alkaa lokakuussa MTV3-kanavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme