Mainos
Mainos
Mestareiden mestari
sunnuntaina klo 21
Lisätiedot

Kahdeksan entistä huippu-urheilijaa matkustaa Etelä-Afrikan upeisiin maisemiin ottamaan selvää siitä kuka on Mestareiden Mestari. Urheilulegendat kisaavat lajeissa, joissa testataan kuntoa, kestävyyttä, nokkeluutta, joukkuehenkeä ja paineensietokykyä. Katsojat pääsevät seuraamaan myös kilpailijoiden yhteiseloa etelä-afrikkalaisessa villassa, missä he muistelevat yhdessä uransa huippuhetkiä ja jakavat kokemuksia elämästä ammattilaisurheilijana. Mestareiden mestaruudesta kilpailevat Sami Jauhojärvi, Teemu Tainio, Hanna-Maria Seppälä, Ringa Ropo, Mikaela Ingberg, Marko Yli-Hannuksela, Antti Törmänen ja Laura Lepistö. Ohjelman juontaa lumilautailija ja lautailuelokuvien tähti Eero Ettala.

Mestareiden mestari

Pituus- ja korkeushyppääjä Ringa Ropo paljastaa: "Korkeat paikat ovat vaikeita minulle"

Mestareiden mestari -kilpaohjelmaan osallistuva Ringa Ropo paljastaa kaksi suurta pelkoaan. 

Entinen pituushyppääjä ja nykyinen konsulttiyhtiö Life Style Investin projektijohtaja Ringa Ropo, 51, hyppää tuntemattomaan kahdeksan muun huippu-urheilijan kanssa.

Naisten pituushypyn Suomen ennätystä edelleen ylläpitävä Ringa Ropo paljastaa, mitä asioita hän kammoksuu Mestareiden mestari -ohjelman kilpailuissa.

– Vedenalaiset ahtaat paikat sekä korkeat paikat ovat vaikeita minulle, Ropo myöntää.

Vaahvuuksista puhuttaessa Ropo uskoo, että hänen koostaan on hyötyä verrattaessa esimerkiksi kanssakilpailijoihinsa Mikaela Ingbergiin, 43, ja Laura Lepistöön, 29.

– En ole miettinyt vahvuuksiani, mutta voisin kuvitella, että vahvuuteni voisi olla voimakkuus. En voi verrata itseäni mieihiin, mut sanotaan niin, että en ole varmastikaan siellä heikoimpien puolella, Ropo veikkaa.

– Olen myös kova tyttö heittäytymään, että katsotaan sitten tilanteen mukaan hetkessä, uskallanko vai en, Ropo jatkaa.

Yhdeksän-henkinen porukka mittelöi Mestareiden mestari -kilpailuohjelmassa siitä, kuka on kaikkien aikojen urheilija. Pituus- ja korkeushyppyä tähdittänyt Ropo tietää olevansa kilpailun vanhin, mutta ei koe sitä millään lailla esteeksi. Hän on mielestään henkiseltä tasoltaan yhtä nuori kuin kaikki muutkin, eikä aio ottaa äidin roolia kilpailuissa.

– Tietenkin voi olla, että jossain tilanteessa käytän sen kortin, Ropo naurahtaa.

Vaikka mieli olisikin nuori, Ropo myöntää, että kroppa saattaa antaa periksi. Diabetesta sairastava urheilija tietää täsmälleen, miten tulee toimia, jos keho sanoo itsensä irti. Hän ottaa Suomesta mukaansa kaikki tarvittavat proteiinipatukat ja -juomat.

Kun Ropolta kysyy, mitä hän aikoo pakata mukaansa, vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Otan polvituet ja kinesioteipit ainakin mukaani, jotta pysyn kunnossa!

Ropo kertoo avoimesti, että hänen polvensa eivät välttämättä kestä kilpailua. Ongelma on myös ison varpaan perusniveleen kotiloitunut tulehdus, joka saattaa pahentua.

– En pelkää terveyteni puolesta, sillä jos se pettää, se on fakta ja tosia-asia. Sen todennäköisyys voi kuitenkin olla aika iso, tähti naurahtaa.

– Toisaalta voi myös olla, että pääsen sellaisten tunteiden äärelle, joita koin urheillessani ja treenatessani nuoruusvuosinani! Ropo pohtii.

Ohjelmassa kilpailevat Ropon lisäksi Sami Jauhojärvi, 36, Teemu Tainio, 37, Marko Yli-Hannuksela, 43, Hanna-Maria Seppälä, 32, Mikaela Ingberg, 43 ja Antti Törmänen, 46 ja Laura Lepistö, 29. Juontajan toimii lumilautailija Eero Ettala, 32.

Mestareiden mestari 8.10 MTV3-kanavalla klo 21.00 alkaen!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme