Mainos
Mainos
Mestareiden mestari
sunnuntaina klo 21
Lisätiedot

Kahdeksan entistä huippu-urheilijaa matkustaa Etelä-Afrikan upeisiin maisemiin ottamaan selvää siitä kuka on Mestareiden Mestari. Urheilulegendat kisaavat lajeissa, joissa testataan kuntoa, kestävyyttä, nokkeluutta, joukkuehenkeä ja paineensietokykyä. Katsojat pääsevät seuraamaan myös kilpailijoiden yhteiseloa etelä-afrikkalaisessa villassa, missä he muistelevat yhdessä uransa huippuhetkiä ja jakavat kokemuksia elämästä ammattilaisurheilijana. Mestareiden mestaruudesta kilpailevat Sami Jauhojärvi, Teemu Tainio, Hanna-Maria Seppälä, Ringa Ropo, Mikaela Ingberg, Marko Yli-Hannuksela, Antti Törmänen ja Laura Lepistö. Ohjelman juontaa lumilautailija ja lautailuelokuvien tähti Eero Ettala.

Mestareiden mestari

Ringa Ropo puhuu huippu-urheilumaailman varjopuolista: "Naisia arvioidaan hyvin kyseenalaisin termein"

Ringa Ropo kertoo pituushyppyuransa ylä- ja alamäistä Mestareiden mestari -ohjelmassa.

Mestareiden mestari -ohjelman kilpailu kovenee finaalin lähestyessä. Kahdeksannen päivän teemana on kestävyys.

Jaksossa keskitytään entisen pituushyppääjän Ringa Ropon uraan. Ropo kertoo uransa suurista onnistumisista ja vastoinkäymisistä. Hän pohtii myös naisurheilijoiden ulkonäköpaineita, joita hän ei omalla urallaan juuri joutunut kohtaamaan.

– Minulla ei ole koskaan ollut niitä. Se kumpuaa varmaan siitä hyvästä itseluottamuksesta ja siitä, ettei sillä ole oikeastaan väliä minulle. 

Ropon mukaan nykyään naisurheilijoita arvostellaan todella tiukasti. 

– Täytyy rehellisesti sanoa, ettei yhtään käy kateeksi heidän asemaansa. 

Pituushyppääjä joutui itse käymään läpi urallaan vaiheen, jolloin hän oli ensimmäisiä naisurheilijoita, jotka käyttivät kaksiosaisen asun sijaan uimapuvun mallista kilpa-asua.

– Tänä päivänä urheilevia naisia arvioidaan hyvin kyseenalaisin termein. Välillä tuntuu, että se urheilutulos ei ole keskiössä, vaan siellä on muut asiat, jotka vievät eteenpäin.

Mestareiden mestari sunnuntaisin MTV3-kanavalla klo 21! 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme