Mainos
Mainos
Peter Nyman
Tiistaisin klo 22.35
Lisätiedot

Peter Nyman nostaa esiin viikon puhutuimman aiheen ja tapaa mielenkiintoisia vieraita omaa nimeään kantavassa ohjelmassa. Hän haastattelee viikoittain jokaisessa jaksossa kaksi vierasta. Vieraina nähdään tunnettuja henkilöitä sekä käsitellään ajankohtaisia puheenaiheita asiantuntijavieraiden kanssa. Peter Nyman on koko kansan tuntema MTV:n uutisankkuri, jolla on takanaan pitkä ura tv-kasvona ja toimittajana

Aku Louhimies miljoonabudjetin projektistaan: "Tämä on suurin suomalainen elokuva koskaan"

Aku Louhimiehen ohjaama uusi Tuntematon sotilas -elokuva saa ensi-iltansa 27. lokakuuta. Elokuva on kiinnostanut ihmisiä Louhivuoren mukaan erityisen paljon.

Huomiota saanut Aku LouhimiehenTuntematon sotilas -elokuva julkaistaan kuukauden kuluttua ympäri Suomea.

Elokuvan käsikirjoitus – joka on Louhimiehen ja Jari Olavi Rantalan käsialaa – pohjautuu paitsi Väinö LinnanTuntemattomaan sotilaaseen, myös Linnan Sotaromaaniin eli klassikkoteoksen sensuroimattomaan versioon.

Louhimies kertoo, että mitään vastaavan suurta kiinnostusta ei ole ollut muiden hänen tekemiensä elokuviensa kohdalla.

– Tämä on suurin suomalainen elokuva koskaan. On ollut hienoa saada tehdä tällainen iso elokuva, joka puhututtaa ja kiinnostaa ihmisiä. Meillä on ollut iso joukko ihmisiä, jotka ovat halunneet auttaa elokuvanteossa. Se on ollut hienoa, Louhimies kuvailee.

7 miljoonan budjetista suurin osa palkkoihin

Elokuvan budjetti on yli seitsemän miljoonaa euroa, mikä tekee elokuvasta kaikkien aikojen kalleimman suomenkielisen elokuvan. Elokuvan mahdollistaa laaja joukko rahoittajia ja tukijoita. 

– Suurin osa meni ihmisten palkkoihin. Tässä on ollut 80 kuvauspäivää ja satoja ihmisiä töissä. Se on aina suomalaisissa elokuvissa se juttu, kun ihmisiä on niin paljon töissä, että se saa kuluja aikaiseksi. On hyvä muistaa, että kaikissa pohjoismaissa elokuvan tekeminen on kulttuuritoimintaa. Se ei ole siinä mielessä bisnestä, Louhimies kertoo.

Tuntemattoman sotilaan pääosia näyttelevät Eero Aho (Rokka), Johannes Holopainen (Kariluoto), Jussi Vatanen (Koskela) ja Aku Hirviniemi (Hietanen).

Tuntematon sotilas -elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Hannes Suominen, Juho Milonoff, Samuli Vauramo, Matti Ristinen, Paula Vesala, Arttu Kapulainen ja Joonas Saartamo.

– Kyllä täytyy sanoa, että olen ollut kaikkiin näyttelijöihin todella tyytyväinen. Kuulin juuri, että Eero Aho oli ylennetty reservissä ylikersantiksi. Luulen, että se varmasti johtuu siitä, että maastossa on tullut niin paljon yövyttyä ja joukkoja johdettua, että siinä on sitten tarpeeksi kertausharjoituspäiviä tähän, Louhimies arvelee.

Ohjaaja kertoo, että elokuva on ensisijaisesti tehty suomalaisille, mutta ei kuitenkaan sulje pois sen mahdollisuuksia ulkomailla, mikäli kiinnostusta löytyy.

  

Peter Nyman MTV3-kanavalla tiistaisin klo 22.35!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme