Mainos
Mainos
Onnela
C Moren -suoratoistopalvelussa
Lisätiedot

Suosittuun ruotsalaissarjaan Solsidaniin pohjautuva Onnela katsottavissa nyt C Moren suoratoistopalvelussa. Porvoon kuvitteelliseen Poutaniemen kaupunginosaan sijoittuvaa sarjaa tähdittää vaikuttava näyttelijäkaarti: Eero Ritala, Elena Leeve, Pekka Strang, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen sekä Pirjo Heikkilä. Lisäksi sarjassa vierailee useita suomalaisnäyttelijöitä.Onnela-sarja toi Porvoolle nostetta – kaupunkiin ideoidaan sarjan nimeä kantavaa asuinaluetta

Porvooseen sijoittuva ja kaupungissa kuvattu Onnela-sarja on suomalaisversio ruotsalaisesta Solsidanista. Sarjan innoittamana Porvooseen halutaan nyt Onnela-niminen asuinalue.

C Moressa marraskuussa ensi-iltansa saanut suosittu Onnela-sarja nähdään nyt myös MTV3-kanavalla lauantaina 10.3 kello 21 alkaen.

Porvooseen sijoittuva sarja kertoo onnesta ja keinoista sen saavuttamiseksi. Sarjan alussa hammaslääkärinä työskentelevä Antti (Eero Ritala) ja hänen raskaana oleva näyttelijäpuolisonsa Saara (Elena Leeve) muuttavat Antin lapsuudenkotiin Porvooseen asettuakseen aloilleen.

Sarjan innoittamana Porvooseen kaavaillaan nyt Onnela-nimellä kulkevaa asuinaluetta. Porvoon kaupunginvaltuutettu Outi Lankia (kesk.) on jättänyt aiheesta valtuustoaloitteen. Tarkoituksena on nimetä jokin Porvooseen rakentuva asuinalue Onnela-nimellä.

– Porvoo saa positiivista julkisuutta sarjan myötä, niin ajateltiin, että kaupunkiin voisi saada ihan oikeasti Onnela-nimisen asuinalueen, Lankia kertoo MTV.fille

Tuoreella aloitteella on vielä jonkin matkaa mentävänä, ennen kuin se menee lopullisesti läpi. Aloitetta arvioivat virkamiehet, kaupungin kehityslautakunta ja lopullinen vastaus tulee kaupungin lautakunnalta. Lankia ei kuitenkaan näe mitään suurempia esteitä aloitteelle.

– Sinänsä idean toteuttaminen ei kauheasti vaadi, sillä uusia kaavoja ja asuinalueita syntyy yhtenään, Lankia sanoo.

Kaupunginvaltuutetun mukaan asuinalueen pitäisi olla tietynlainen, sillä se todennäköisesti herättäisi ulkopuolisissa kiinnostusta nimensä vuoksi. Lankia sanoo, että asuinalueelta voisi löytyä joitain julkisia palveluita, kuten leikkipaikkoja tai puistoja, joita alueelle vierailevat pääsisivät käyttämään. Kaikki tämä on tosin vielä idean tasolla.

– Porvoossa on tunnettuja maamerkkejä, jotka ovat vain korostuneet Onnela-sarjan myötä. Näkisin, että asuinalueella olisi myös turismimarkkina-arvoa Porvoolle.

Asuinalueesta uutisoi ensimmäisenä Uusimaa.

Onnela nähdään nyt myös MTV3-kanavalla lauantaina 10.3 kello 21 alkaen.

Juttua korjattu 11:50: Lisätty ensimmäisenä aiheesta uutisoinut media.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme