Mainos
Mainos
Paimelan autoparoni
Tiistaisin klo 20
Lisätiedot

Paimelan autoparoni -sarjassa kaasutetaan keskelle värikkään perheyrityksen arkea.

Paimelan paroni ostaa autovanhukset ja kunnostaa ne mekaanikkojensa avulla uuteen loistoon. Vasta kun auto on myyty, selviää kannattiko urakka vai tuleeko takkiin.

Reijo "Paroni"Valkama toimii autokaupan johtajana ja hoitaa työnsä pohjanmaalaisella vaatimattomuudella. Hän ostaa ja myy autot ja siinä sivussa toimii naljailevana esimiehenä korjaamolla sekä rakastavana perheenisänä kotona.

Paimelan autoparoni

Kuvat: Seitsemän vuotta tallissa pölyttynyt autoharvinaisuus duunattiin loistokuntoon

Seitsemän vuotta Paimelan autoparoni -sarjan tallissa nuokkunut Seni Roadster sai vihdoin uuden ilmeen.

Amerikanrautoihin keskittyvän Paimelan autoparoni -sarjan kahdeksannessa jaksossa Reijo "Paroni" Valkama korjautti vihdoin seitsemän vuotta sitten ostamansa punaisen Seni Roadster -avoauton.

Tehtävänä oli saada ränsistynyt ja autotallin nurkassa pölyttynyt auto myyntikuntoon.

Seni Roadster valmistettiin vuonna 1975. Niitä on maailmassa kaiken kaikkiaan kahdeksan kappaletta, joista vain yksi sijaitsee Yhdysvaltojen ulkopuolella. 

Valkama vaihtoi Seni Roadsterin aikoinaan omaan 8900 euron arvoiseen autoonsa. Keskeneräityysensä Seni Roadsterin maalaus kustansi noin 4500 euroa ja muut korjauksista 3000 euroa. Kustannuksia punaiselle paketille kertyi yhteensä 16 400 euroa.

Erityisia haasteita tuotti avoauton rikkoutunut katto, jonka korvaaminen vaikutti alkuun mahdottomalta.

– Lupasin aikoinaan, että teen tästä hienon auton, niin sen suhteen ei ruveta nyt kikkailemaan, Valkama kertoo katon korjauksesta.

Muutotöiden jälkeen autosta tuli erittäin näyttävä ja huomiota herättävä.

Valkama lähti myymään autoa 23 000 eurolla, mutta ostaja tarjosi 15 000. Tiukan väännön jälkeen myyntitilanne päättyi siihen, että auto jäi Valkaman talliin, eikä hän saanut voittoa. 

– Tällä kertaa kävi näin. Täytyy kunnioittaa kiinnostuneen ostajan hyvää tarjousta, mutta nyt päätin pitää tiukasti kiinni omasta linjastani, että en myy alle 20 000 eurolla tätä autoa eteen päin, Valkama päättää.

Paimelan autoparoni tiistaisin klo 20 MTV3-kanavalla.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme