Mainos
Mainos
Paimelan autoparoni
Tiistaisin klo 20
Lisätiedot

Paimelan autoparoni -sarjassa kaasutetaan keskelle värikkään perheyrityksen arkea.

Paimelan paroni ostaa autovanhukset ja kunnostaa ne mekaanikkojensa avulla uuteen loistoon. Vasta kun auto on myyty, selviää kannattiko urakka vai tuleeko takkiin.

Reijo "Paroni"Valkama toimii autokaupan johtajana ja hoitaa työnsä pohjanmaalaisella vaatimattomuudella. Hän ostaa ja myy autot ja siinä sivussa toimii naljailevana esimiehenä korjaamolla sekä rakastavana perheenisänä kotona.

Paimelan autoparoni

Kuvat: Vanha amerikanrauta viilleltiin pilalle puukolla – tuunattiin uskomattomaan kuntoon

Ilkivallalla pilattu upea amerikanrauta koki huikean muodonmuutoksen ammattiosaajien käsittelyssä.

Uudessa Paimelan autoparoni -ohjelman avausjaksossa nähtiin uskomaton muutos, kun mekaanikkojen tuunattavaksi saapui aito amerikanrauta, vuoden 1977 Lincoln Continental.

Sarjassa perheyritystä pyörittävä Reijo ”Paroni” Valkama ostaa autovanhukset ja kunnostaa ne mekaanikkojensa avulla uuteen loistoon. Vasta kun auto on myyty, selviää kannattiko urakka vai tuleeko takkiin.

Jaksossa avattiin myös vanhan Lincolnin hurjaa taustaa.

– Auton historia on sellainen, että vakuutusyhtiö on lunastanut sen itselleen. Sen texasilaisen entinen mies oli sitä vähän puukolla käynyt viiltelemässä ja tehnyt muuta ilkivaltaa, kuten ajanut suihkulähteeseen, auton paronille myynyt Anna-Stina valotti.

Paroni teki tiukkaa kauppaa kaltoin kohdellusta autosta. Lopulta kaupat tehtiin 3 500 euron hintaan.

Mekaanikoilleen paroni antoi 2 000 euron budjetin ja kaksi viikkoa aikaa tuunata autovanhus uuteen loistoon. Lukuisista vaikeuksista huolimatta korjaamolla onnistuttiin pysymään lähestulkoon budjetissa. Tuunaukseen kului rahaa kaikkiaan 2 350 euroa.

Uuteen uskoon loihditusta amerikanraudasta tehtiin kauppaa Tommin kanssa. Pienen väännön jälkeen Lincoln myytiin uudelle omistajalleen 7 900 eurolla.

– Auto on erilainen ja erikoinen. Sillä on rankka historia, mutta nyt se pääsee hyvään kotiin eikä sitä enää pahoinpidellä, autokaupat tehnyt Tommi iloitsi.

Myös paroni itse oli tyytyväinen kauppoihin.

– Voittoa jäi 2 350 euroa, josta täytyy vähentää keskimääräistä enemmän työtunteja, koska maalaustyöt tehtiin itse, mutta ihan hyvä kate kaupoista kuitenkin jäi, Valkama analysoi jälkeenpäin.

Paimelan autoparoni tiistaisin klo 20 MTV3-kanavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme