Mainos
Mainos
Paluu alttarille
Maanantaisin klo 21
Lisätiedot

Paluu alttarille -sarjassa toisistaan arjen myötä etääntyneet parit lähtevät matkalle yhteiseen menneisyyteensä. Tavoitteena on löytää oikealle polulle parisuhteen haasteissa. 


Juontaja Pipsa Hurmerinnan sekä  pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimon matkassa pariskunnat palaavat niihin tärkeisiin hetkiin ja paikkoihin, joissa yhteenkuuluvuuden tunne on ollut vielä vahva tai joka muuten on ollut merkityksellinen yhteisen tarinan kannalta.


Yhteisen matkan päätteeksi, siellä missä he kerran solmivat liittonsa, he tekevät tärkeän ja tunteikkaan päätöksen: jatkavatko he edelleen yhdessä vai päättyykö yhteinen taipale siellä, missä se kerran sinetöitiin?

Paluu alttarille

Emma ja Pekko ottivat aikalisän avioliitostaan: ”Työstämme asiaa”

Emma ja Pekko löysivät Paluu alttarille -ohjelmassa uuden keskusteluyhteyden.

Paluu alttarille -sarjassa sukelletaan toisistaan etääntyneiden parien tarinoihin. Parit lähtevät yhteiselle matkalla menneeseen, ja tavoitteena on ohjata suhde takaisin oikealle polulle sekä selviytyä suhteen haasteista.

Maanantaina 10. huhtikuuta ohjelmassa tavattiin Emma ja Pekko. Pari tapasi toisensa ensimmäisen kerran jo vuonna 1996 ja naimisissa he ovat olleet 15 vuotta.

Yhteisen matkan varrelle on mahtunut paitsi onnea, myös suuria haasteita ja surua. Pari menetti viidestä lapsestaan keskimmäisen, kun poika oli vain kaksivuotias. Pitkät hoitojaksot repivät perheen kahtia, kun Emma huolehti sairaasta lapsesta ja Pekko isommista.

Toisaalta vaikeudet ovat hioneet paria yhteen, mutta toisaalta vaikeudet ovat tuoneet arkeen suuria paineita. Emma ja Pekko toivoivat ohjelmassa, että heistä tulisi jälleen pariskunta eikä pelkästään lasten vanhemmat. 

Paluu alttarille -jakson alussa Emma ja Pekko luovuttivat sormuksensa pois. Matkan jälkeen he saivat päättää, pujottavatko he sormukset takaisin sormiinsa vai ottavatko he suhteessa aikalisän. Emma ja Pekko päätyivät taukoon.

– Sormukset ovat välillä olleet sormessa, mutta pääasiassa pois. Työstämme asiaa edelleen, Emma kertoo kuvausten jälkeen MTV.fin haastattelussa.

Emma kertoo, että pari keskittyy nyt enemmän avoimeen keskusteluun. Molemmat ovat ymmärtäneet kommunikoinnin tärkeyden. Mikäli he olisivat antaneet sormukset toisilleen takaisin heti, entiseen olisi ollut turhan helppo palata. 

– Ohjelmassa saimme asiat auki. Olemme saaneet keskusteltua asioista, jotka ovat kuopattu jo kauan sitten arjen kiireisiin vedoten.

Emma ja Pekko olivat käyneet keskustelemassa perheen arjesta ja sen haasteista perheneuvolassa jo ennen ohjelmaan osallistumista. Ohjelman myötä he ovat keskustelleet ammattilaisen kanssa rohkeasti myös parisuhteestaan.

– Se on ollut hyvä keino jatkaa eteenpäin, Emma toteaa. 

Paluu alttarille maanantaisin kello 21 MTV3-kanavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme