Mainos
Mainos
Paluu alttarille
Maanantaisin klo 21
Lisätiedot

Paluu alttarille -sarjassa toisistaan arjen myötä etääntyneet parit lähtevät matkalle yhteiseen menneisyyteensä. Tavoitteena on löytää oikealle polulle parisuhteen haasteissa. 


Juontaja Pipsa Hurmerinnan sekä  pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimon matkassa pariskunnat palaavat niihin tärkeisiin hetkiin ja paikkoihin, joissa yhteenkuuluvuuden tunne on ollut vielä vahva tai joka muuten on ollut merkityksellinen yhteisen tarinan kannalta.


Yhteisen matkan päätteeksi, siellä missä he kerran solmivat liittonsa, he tekevät tärkeän ja tunteikkaan päätöksen: jatkavatko he edelleen yhdessä vai päättyykö yhteinen taipale siellä, missä se kerran sinetöitiin?

Paluu alttarille

Koskettava kirjoitus Paluu alttarilla -Tuomolta kuvausten jälkeen: "Opimme ymmärtämään toisiamme"

Paluu alttarille -sarjan edellisessä jaksossa kuopiolaispariskunta Tuomo ja Gita löysivät rakkauden uudelleen. Ohjelman kuvausten jälkeen Tuomo välitti koskettavan kirjoituksen.

Paluu alttarille -ohjelman maanantaisessa jaksossa seurattiin kuopiolaisen pariskunnan Tuomon ja Gitan tarinaa. Vuosien saatossa pariskunta oli päässyt etääntymään toisistaan, mutta ohjelmaan osallistumisen myötä he löysivät toisensa uudelleen.

Ohjelman kuvausten jälkeen Tuomo lähetti koskettavan kirjeen kokemuksestaan ohjelmaan osallistumisesta.

”En olisi ilmoittanut meitä mukaan, jos en olisi uskonut, että avioliittomme yhteinen tulevaisuus on vielä tavoittelemisen arvoinen asia. Ei riittänyt, että tiesimme ongelmat, kun meillä kahdestaan ei ollut enää eväitä niiden korjaamiseksi. Halusin kääntää vielä sen viimeisen kiven, ja olen erittäin onnellinen, että Gita suostui lähtemään mukaan yhteiselle matkalle.

Tulimme avoimin, jännittynein ajatuksin ensimmäiseen palaveriin. Perjantaina, sormuksia pois annettaessa, kaikki oli vielä hämärän peitossa, emme tienneet, mitä päivät tuovat tullessaan. Perjantai-illan istunnossa purimme itseämme Kirsille, mutta jo lauantaina pystyimme ajattelemaan ja keskustelemaan asioista. Se oli ihana tunne, tunne joka on ollut joskus välillämme, löytyi uudelleen.

Oli ihana käydä meille tärkeiksi muodostuneissa paikoissa, ja pohtia, mikä niistä teki meille niin tärkeitä. Niitä paikkoja tarvittiin nostamaan yhteiset ihanat, rakkaat muistot mieliimme.

Henkisesti raskaat päivät ja yöt olivat erittäin antoisat meille molemmille. Meillä oli aikaa toisillemme, aikaa, josta emme olleet nauttineet pitkään aikaan. Näiden päivien aikana pääsimme takaisin toistemme lähelle ja pystyimme myös keskustelemaan kahdestaan omista ajatuksistamme. Kiitos Kirsille siitä, että saimme, jouduimme ajattelemaan asioita monelta eri kantilta, etsimään eri näkökulmia, jotta opimme ymmärtämään toisiamme ja välillämme olevia ongelmia ja niiden ratkaisuja.

Tulemme jakamaan surut ja ilot, kuuntelemme ja kerromme ajatuksemme toisillemme, annamme läheisyyttä ja rakastamme toisiamme omana itsenään - tästä on hyvä jatkaa yhteiselle matkalle.

Ohjelman sisältö, käsiteltävät aiheet ja avoimuutemme tuovat varmaan keskustelua lähipiirissä, mutta ne ovat vain mielipiteitä, johon olemme varautuneet. Puhetta mahtuu maailmaan.

Meille on tärkeintä se, että olemme löytäneet toisemme uudelleen.

Only Love 2001 - pitäisikö sormukseen kaivertaa myös 2017.

Rakkain terveisin,

Tuomo”

Paluu alttarille maanantaisin klo 21 MTV3-kanavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme