Mainos
Mainos
Paluu alttarille
Maanantaisin klo 21
Lisätiedot

Paluu alttarille -sarjassa toisistaan arjen myötä etääntyneet parit lähtevät matkalle yhteiseen menneisyyteensä. Tavoitteena on löytää oikealle polulle parisuhteen haasteissa. 


Juontaja Pipsa Hurmerinnan sekä  pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimon matkassa pariskunnat palaavat niihin tärkeisiin hetkiin ja paikkoihin, joissa yhteenkuuluvuuden tunne on ollut vielä vahva tai joka muuten on ollut merkityksellinen yhteisen tarinan kannalta.


Yhteisen matkan päätteeksi, siellä missä he kerran solmivat liittonsa, he tekevät tärkeän ja tunteikkaan päätöksen: jatkavatko he edelleen yhdessä vai päättyykö yhteinen taipale siellä, missä se kerran sinetöitiin?

Paluu alttarille

Päivi ja Valtteri palasivat yhteen avioeron jälkeen: ”Aiemmin en osannut panostaa suhteeseen”

Paluu alttarille -ohjelmassa tavattiin Päivi ja Valtteri, jotka lähentyivät uudestaan avioeron jälkeen.

Paluu alttarille -ohjelman jokaisessa jaksossa yksi toisistaan eron partaalle erkaantunut pariskunta lähtee matkalle yhteiseen menneisyyteensä. Pariskunnat palaavat niihin tärkeisiin hetkiin ja paikkoihin, joissa yhteenkuuluvuuden tunne on ollut vielä vahva tai joka muuten on ollut merkityksellinen yhteisen tarinan kannalta. 

– Tilanne on nyt hyvä, vaikkei mikään ei olekaan kummemmin muuttunut. Ohjelmasta oli kuitenkin hirveästi apua, Valtteri kertoo hyväntuulisena.

Valtteri ja Päivi asuvat yhä omissa asunnoissaan. Vaikka yhteen muutosta on puhuttu, järjestelyistä ei ainakaan toistaiseksi ole päästy yhteisymmärrykseen.

– Loppupeleissä tämä toimii ihan yllättävän hyvin, vaikka tietysti sitä ehkä näkisi toista enemmän, jos asuisimme yhdessä. Mutta ei tässä mikään kiire ole senkään suhteen.

Uusista häistä pari ei haaveile.

– Kun menimme naimisiin, tilaisuus oli sikahieno. Häät olivat työpaikallani ja suunnittelin itse menun. Mutta nyt meillä on molemmilla sellainen olo, että se on koettu, ikään kuin tehty jo. Eikä se asioita niin paljoa muuttanut.

Yhteisen ajan löytäminen on yhä haaste. Valtterin äiti menehtyi hiljattain ja Päivin vanhemmat asuvat niin kaukana, että hoitopaikat ovat kortilla. Valtteri on kuitenkin oppinut, että myös arjen pienistä hetkistä voi yrittää tehdä erityisiä.

– Aiemmin en oikein osannut panostaa suhteeseen, mutta nyt olen alkanut vähän ymmärtää sitä. Hitaasti, mutta varmasti!

Paluu alttarille maanantaisin klo 21 MTV3-kanavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme