Mainos
Mainos
Paluu alttarille
Maanantaisin klo 21
Lisätiedot

Paluu alttarille -sarjassa toisistaan arjen myötä etääntyneet parit lähtevät matkalle yhteiseen menneisyyteensä. Tavoitteena on löytää oikealle polulle parisuhteen haasteissa. 


Juontaja Pipsa Hurmerinnan sekä  pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimon matkassa pariskunnat palaavat niihin tärkeisiin hetkiin ja paikkoihin, joissa yhteenkuuluvuuden tunne on ollut vielä vahva tai joka muuten on ollut merkityksellinen yhteisen tarinan kannalta.


Yhteisen matkan päätteeksi, siellä missä he kerran solmivat liittonsa, he tekevät tärkeän ja tunteikkaan päätöksen: jatkavatko he edelleen yhdessä vai päättyykö yhteinen taipale siellä, missä se kerran sinetöitiin?

Paluu alttarille

Paluu alttarille -pari pääsi eroon menneisyyden kuormasta: "Ei sellaista huolta tarvitse kantaa mukana"

Paluu alttarille -sarja auttoi ison uusperheen arkea pyörittävää Maria ja Jannea kohtaamaan menneisyydestä kertyneen painolastin.

Paluu alttarille -ohjelman neljännessä jaksossa nähtiin Lappeenrannassa asuva aviopari Mari ja Janne. Seitsemänlapsisen uusperheen arkea pyörittävä pari yrittää arjen ohessa pitää huolta myös parisuhteestaan.

Mari on jäänyt nuorena leskeksi ja se heijastuu parisuhteessa vahvana menettämisen pelkona.

– Ehkä vähän poiketen muista, meillä oli parisuhteessa hyvä tilanne ohjelman kuvauksiin lähtiessä. Mutta koska minä olen jäänyt leskeksi nuorena ja Janne on eronnut, niin meillä oli paljon menneisyydestä mukana huolia ja painolastia. Minulla etenkin. Menneisyyden asioita ei oltu koskaan käsitelty kunnolla aiemmin, Mari kertoo MTV:lle.

Ohjelman kuvaukset menivät Marin mukaan erittäin hyvin. Hän kertoo jopa jännittäneensä turhaan.

– Kuvausryhmän kanssa oli tosi helppo tehdä töitä. Siinä meni pitkiä päiviä aamusta iltaan, ja se tilanne pyöri koko ajan meidän eli minun ja Jannen ympärillä. Se tuntui jotenkin aika hienolta, että pystyi keskittymään omaan parisuhteeseensa kolmen päivän ajan. Sitä unohti, että edes on missään kuvauksissa, Mari kertoo.

– Ohjelmassa mukana olemisesta oli apua. Olemme puhuneet molempien menneisyydestä, mutta nyt puhuimme ensimmäistä kertaa ammattilaisen kanssa. Jos vaikka olimme monta vuotta puhuneet jostain tietystä asiasta, se sai nyt päätöksen, että ei tällaista huolta tarvitsekaan kantaa mukana.

Parin aiemmat isot ongelmat ovat liittyneet leskeksi nuorena jääneen Marin suureen menettämisen pelkoon.

– Se on vaikuttanut kauheasti arkeen. Ei joka päivä, mutta esimerkiksi niin, että toisesta saattaa tuntua siltä, että minä kontrolloin vahvasti, vaikka oikeasti prosessoin omaa menettämisen pelkoani siinä. Janne taas on ollut hirveän huono puhumaan omista tunteistaan, eikä hänellä ole ollut aiemmin tilaa puhua niistä.

– Olemme olleet vähän törmäyskurssilla siinä. Minä pelkään menettämistä ja toinen taas ei saa sanottua, jos joku minun tekemiseni tuntuu hänestä kummalliselta. Se on johtanut turhanpäiväiseen huolehtimiseen ja väärinymmärryksiin.

Mari ja Janne saivat Paluu alttarille -ohjelmasta konkreettista apua.

– Minä toivon, että joku muukin saa ohjelman näkemisestä apua. En ole kuitenkaan ainut nuorena leskeksi jäänyt ihminen Suomessa. Se oli yksi iso syy siihen, miksi lähdimme mukaan.

Parin suhde voi tällä hetkellä hyvin.

– Kuvauksista on nyt kuukausi. En muista, että me olisimme sinä aikana kertaakaan puhuneet niistä samoista asioista kotona, vaikka normaalisti ehdimme kuukauden aikana palaamaan niihin samoihin asioihin, lähinnä minun menneisyyteeni, monta kertaa, Mari toteaa.

– Ohjelmassa saadut vinkit ja neuvot ovat olleet hyödyksi. Ei ollut missään nimessä turha reissu.

Paluu alttarille -sarjassa esitellään 12 rohkeaa pariskuntaa, jotka avaavat parisuhteensa paitsi terapeutille, myös koko kansalle. Pariskunnat palaavat niihin tärkeisiin hetkiin ja paikkoihin, joissa yhteenkuuluvuuden tunne on ollut vielä vahva tai joka muuten on ollut merkityksellinen yhteisen tarinan kannalta.

Katso Marin ja Jannen tarina Katsomossa.

Paluu alttarille maanantaisin klo 21 MTV3-kanavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme