Mainos
Mainos
Paluu alttarille
Maanantaisin klo 21
Lisätiedot

Paluu alttarille -sarjassa toisistaan arjen myötä etääntyneet parit lähtevät matkalle yhteiseen menneisyyteensä. Tavoitteena on löytää oikealle polulle parisuhteen haasteissa. 


Juontaja Pipsa Hurmerinnan sekä  pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimon matkassa pariskunnat palaavat niihin tärkeisiin hetkiin ja paikkoihin, joissa yhteenkuuluvuuden tunne on ollut vielä vahva tai joka muuten on ollut merkityksellinen yhteisen tarinan kannalta.


Yhteisen matkan päätteeksi, siellä missä he kerran solmivat liittonsa, he tekevät tärkeän ja tunteikkaan päätöksen: jatkavatko he edelleen yhdessä vai päättyykö yhteinen taipale siellä, missä se kerran sinetöitiin?

Paluu alttarille

Paluu alttarille -terapeutti neuvoo: Näin pelastat parisuhteesi

Paluu alttarilla -ohjelman pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimo kertoo vinkit, joilla pelastaa karikoille ajautunut parisuhde.

Maanantaina starttaava Paluu alttarille -sarjassa toisistaan arjen myötä etääntyneet parit lähtevät matkalle yhteiseen menneisyyteensä. Tavoitteena on löytää oikealle polulle parisuhteen haasteissa.

Juontaja Pipsa Hurmerinnan sekä pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimon matkassa pariskunnat palaavat niihin tärkeisiin hetkiin ja paikkoihin, joissa yhteenkuuluvuuden tunne on ollut vielä vahva tai joka muuten on ollut merkityksellinen yhteisen tarinan kannalta.

Yhteisen matkan päätteeksi, siellä missä he kerran solmivat liittonsa, he tekevät tärkeän ja tunteikkaan päätöksen: jatkavatko he edelleen yhdessä vai päättyykö yhteinen taipale.

Pari- perhe- ja seksuaaliterapiaan suuntautunut Kirsi Heikinheimo kertoo, että tavanomaisin ongelma pariskunnilla on se, että yhteys toiseen on kadonnut.

– On voinut tulla lapsia ja vanhempien huomio ja energia on kiinnittynyt heihin, jolloin yhteinen aika on saattanut unohtua. Työmaailma on myös voinut imaista toisen tai molemmat tai sitten on käynyt jonkinlainen trauma, kuten sairastuminen, joka on kadottanut tasavertaisen parisuhdeyhteyden.

– Jostain tällaisesta syystä johtuen pariskunnat ovat ruvenneet hiipumaan erilleen ja unohtaneet toisen kanssa jakamisen, Heikinheimo selventää.

Ohjelmassa syvennytään tarkemmin kunkin pariskunnan ongelmakohtiin ja koitetaan löytää tilanteeseen muutosta. Heikinheimon mukaan jokainen ohjelma kotisohvalta katsova voi yksinkertaisin vinkein löytää yhteyden kumppaniinsa ja parisuhteeseensa.

– Ensimmäisenä pitää pysähtyä huomaamaan, mitä on tapahtunut ja missä toinen on.

– Sen jälkeen täytyy katsoa sisälle päin ja miettiä, mitä haluan ja kaipaan toisessa ihmisessä. Miksi haluaisin kääntyä hänen suuntaansa. Pitää saada pointti ja motivaatio sille, miksi toinen on tärkeä, miksi haluaa pelastaa suhteen ja päästä toisen luo.

– Kolmas asia on se, että pitää kääntyä sen toisen ihmisen puoleen. Jos puhuu ystävänsä kanssa suhdeongelmista, niin oma parisuhde ei siinä vahvistu. Pitää kertoa kumppanille, että kaipaa häntä ja haluaa löytää vanhan yhteyden takaisin. Se on ensimmäinen askel kaikelle.

Heikinheimon mukaan on myös syytä tiedostaa se, että jos ongelmia ei saa yhdessä selvitettyä, niin apua voi hakea myös ulkopuolelta.

– Jos molemmilla on halu löytää takaisin toisen luo ja syvällä sisällä on yhä jokin säie olemassa kaiken murskan alla, niin kaikki on mahdollista. Pitää olla arvostusta jäljellä toista kohtaan ja halua sekä tahtoa löytää toisensa. Jos nämä asiat ovat molemminpuolisia, niin ihmiset osaavat hyvin kipeidenkin tilanteiden jälkeen löytää toisensa, Heikinheimo toteaa.

Paluu alttarille maanantaisin klo 21 MTV3-kanavalla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme