Mainos
Mainos
Paluu alttarille
Maanantaisin klo 21
Lisätiedot

Paluu alttarille -sarjassa toisistaan arjen myötä etääntyneet parit lähtevät matkalle yhteiseen menneisyyteensä. Tavoitteena on löytää oikealle polulle parisuhteen haasteissa. 


Juontaja Pipsa Hurmerinnan sekä  pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimon matkassa pariskunnat palaavat niihin tärkeisiin hetkiin ja paikkoihin, joissa yhteenkuuluvuuden tunne on ollut vielä vahva tai joka muuten on ollut merkityksellinen yhteisen tarinan kannalta.


Yhteisen matkan päätteeksi, siellä missä he kerran solmivat liittonsa, he tekevät tärkeän ja tunteikkaan päätöksen: jatkavatko he edelleen yhdessä vai päättyykö yhteinen taipale siellä, missä se kerran sinetöitiin?

Paluu alttarille

Pipsa Hurmerinta panostaa parisuhteeseen perhearjen keskellä: ”Kaksin miehen kanssa matkalle”

Pienen pojan äiti Pipsa Hurmerinta hoitaa parisuhdettaan panostamalla kahdenkeskiseen aikaan.

Paluu alttarille -sarjassa seurataan toisistaan arjen myötä etääntyneiden parien matkaa yhteiseen menneisyyteensä. Tavoitteena on löytää oikealle polulle parisuhteen haasteissa. Juontaja Pipsa Hurmerinnan luotsaamaa uutuusohjelma alkaa 20. helmikuuta MTV3-kanavalla.

Vaikka Hurmerinta nähdäänkin ohjelmassa lähinnä vain pariskuntien tukena, on ohjelman kuvausten myötä avautunut myös hänelle aivan uusi maailma. Juontaja uskookin, että katsojat pääsevät tekemään ohjelman myötä tutkimusmatkan suhde-elämäänsä.

– Kukaan meistä ei asu täydellisessä parisuhteessa, joten on mahtavaa löytää työkaluja hoitaa sitä. Kaikilla on hyviä ja huonoja hetkiä. Ohjelman pariskunnat ovat erilaisia, mutta tietyt teemat, kuten yhteinen aika ja kahdestaan oleminen, nostavat päätään monien kohdalla, juontaja valottaa.

Hurmerinta tietää itsekin omien kokemusten kautta, että varsinkin lapsiperheessä vanhempien yhteinen aika voi olla kortilla. Naisella on keväällä 2013 syntynyt poika yhdessä miehensä kanssa. Hurmerinta kertoo pariskunnan vaalivan suhdettaan panostamalla kahdenkeskiseen aikaan.

– Välillä tuntuu vaikealta jättää lapsi hoitoon. Olisi kiva jäädä sohvalle ja olla lähtemättä mihinkään, mutta sitten vain pitää viedä lapsi hoitoon ja lähteä kahdestaan syömään, konserttiin tai viinilasillisille.

– Nytkin lähdemme viikonloppuna kaksin Kööpenhaminaan mieheni kanssa. Sitä vain täytyy oikeasti ottaa se aika. Lapsi ei mene rikki siitä, että hän on hoidossa, mutta lapsi voi mennä rikki siksi, että on kauhea tilanne kotona, kun parisuhdetta ei hoideta.

Vauvavuosi on monelle rankka ja moni pari eroaakin helposti vauvavuoden aikana. Hurmerinnan mukaan arkea pikkuvauvan kanssa voi helpottaa esimerkiksi tekemällä päätöksiä jo ennen lapsen syntymää.

– Kyllä se oli vaikeaa. Totta kai se on vaikeaa, kun siihen tulee uusi ihminen. Me olimme mieheni kanssa onneksi ehtineet olla yhdessä jo aika kauan ennen lapsen syntymää, niin oli ymmärrys siitä, mikä meidän suhde on.

– Kun on siinä hormonimyrskyssä siellä tornadon silmässä, niin siinä on vaikea tehdä mitään järkeviä päätöksiä, vaikka olisi sanottu ja sovittu, miten toimitaan. Esimerkiksi se, etä sovitaan, että lapsi ei nuku meidän sängyssä vaan siellä nukumme me ja lapsi nukkuu omassaan. Niissä päätöksissä on paljon helpompi pysyä, kun ne on tehty silloin, kun pää on vielä pystynyt jäsentämään jotain, Pipsa valottaa.

Paluu alttarille maanantaisin 20. helmikuuta alkaen klo 21 MTV3-kanavalla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme