Mainos
Mainos
Paluu alttarille
Maanantaisin klo 21
Lisätiedot

Paluu alttarille -sarjassa toisistaan arjen myötä etääntyneet parit lähtevät matkalle yhteiseen menneisyyteensä. Tavoitteena on löytää oikealle polulle parisuhteen haasteissa. 


Juontaja Pipsa Hurmerinnan sekä  pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimon matkassa pariskunnat palaavat niihin tärkeisiin hetkiin ja paikkoihin, joissa yhteenkuuluvuuden tunne on ollut vielä vahva tai joka muuten on ollut merkityksellinen yhteisen tarinan kannalta.


Yhteisen matkan päätteeksi, siellä missä he kerran solmivat liittonsa, he tekevät tärkeän ja tunteikkaan päätöksen: jatkavatko he edelleen yhdessä vai päättyykö yhteinen taipale siellä, missä se kerran sinetöitiin?

Paluu alttarille

Syöpätaistelu ja huoltajuuskiista – Jari ja Marjaana käänsivät vaikeudet voimavaraksi

Jari ja Marjaana kohtasivat menneisyyden vaikeudet Paluu alttarille -ohjelmassa.

Paluu alttarille -ohjelmassa arjen sykkeessä toisistaan etääntyneet parit lähtevät yhteiselle matkalle menneeseen ja koittavat löytää takaisin oikealle polulle. 

Sarjassa tavattiin Marjaana ja Jari, jotka painiskelivat menneisyyden varjoja vastaan. Jarin edellinen suhde päättyi riitaisaan eroon, jonka jälkiä siivotaan yhä oikeudessa. Marjaana sen sijaan jäi nuorena leskeksi. 

Vaikean menneisyyden lisäksi parin suhdetta horjutti Marjaanan sairastuminen kilpirauhassyöpään.

Pari hakeutui ohjelmaan, jotta he voisivat kohdata nykyiset ja tulevat haasteet vahvempina yhdessä. He kaipasivat suhteeseen iloa ja kepeyttä, joka oli läsnä alkuhuuman aikana.

Ohjelman jälkeen ulospäinsuuntautunut ja huomiosta nauttiva Jari sekä tyyni ja rauhallinen Marjaana ovat paitsi oppineet huomioimaan toisen erilaisia piirteitä, myös avartamaan omaa ajatusmaailmaansa.

– Olemme toistemme vastakohdat, mikä on aiemmin aiheuttanut yhteentörmäyksiä. Ohjelman avulla oivalsimme, että erilaisuutemme on rikkaus. Täydennämme toisiamme. Meidän kohdallamme se oli tärkein oivallus, Marjaana kiittelee.

Jari sai esimerkiksi rohkaistua Marjaanaa lähtemään politiikkaan. Marjaana kokee myös, että keskittymisvaikeuksista kärsivä Jari on oppinut rauhoittumaan.

– Hän kuuntelee ja keskittyy enemmän siihen, mitä sanon, ja meillä on nykyään vähän syvempiäkin keskusteluja.

Kaikkea keskustelut eivät kuitenkaan voi korjata. Marjaanan terveys reistailee yhä ja hän saattaa joutua uudelleen syöpähoitoihin. 

– Tietysti kokemus virkisti ja toi suhteeseen pienen juhlahetken. Terveyteni on yhä kuitenkin synkkä pilvi yllämme, joka kummittelee taustalla. Jos tältä rintamalta saisi parempia uutisia, myös arki voisi muuttua iloisemmaksi, Marjaana toteaa hiljaa.

Yksi tärkeimmistä opetuksista on se, että suhde vaatii myös kahdenkeskistä aikaa. Kaksikko harkitsee myös jatkavansa suhteensa kehittämistä terapian avulla. 

– Irtiottoja ja kahdenkeskisiä hetkiä täytyy kuitenkin olla. Siitä täytyy kyllä pitää kiinni, vaikka se uusperheen keskellä on monesti vähän vaikeaa.

Paluu alttarille maanantaisin klo 21 MTV3-kanavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme