Mainos
Mainos
Paluu alttarille
Maanantaisin klo 21
Lisätiedot

Paluu alttarille -sarjassa toisistaan arjen myötä etääntyneet parit lähtevät matkalle yhteiseen menneisyyteensä. Tavoitteena on löytää oikealle polulle parisuhteen haasteissa. 


Juontaja Pipsa Hurmerinnan sekä  pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimon matkassa pariskunnat palaavat niihin tärkeisiin hetkiin ja paikkoihin, joissa yhteenkuuluvuuden tunne on ollut vielä vahva tai joka muuten on ollut merkityksellinen yhteisen tarinan kannalta.


Yhteisen matkan päätteeksi, siellä missä he kerran solmivat liittonsa, he tekevät tärkeän ja tunteikkaan päätöksen: jatkavatko he edelleen yhdessä vai päättyykö yhteinen taipale siellä, missä se kerran sinetöitiin?

Paluu alttarille

Tanja ja Jussi ratkovat liittonsa ongelmia: ”Ei se välttämättä vaihtamalla parane”

Paluu alttarille -ohjelmassa tavattiin Tanja ja Jussi, jotka kaipasivat työkaluja tiimipelaamiseen ja yhteishengen luomiseen.

Paluu alttarille -ohjelman jokaisessa jaksossa yksi toisistaan eron partaalle erkaantunut pariskunta lähtee matkalle yhteiseen menneisyyteensä. Maanantaina 24. huhtikuuta ohjelmassa suhdettaan pohdiskelivat Tanja ja Jussi.

Jo lähes 20 vuotta yhtä pitänyt pariskunta on vuosien varrella etääntynyt toisistaan ja etsivät nyt uusia keinoja suhteen virkistämiseen. Tanja kokee, että pari sai ohjelmasta uusia ajatuksia ja vinkkejä suhteen työstämiseen. Toiveita ja odotuksia on kuitenkin vielä täytettäväksi.

– Parisuhteessa on aina kaksi persoonaa, joilla on omat unelmat, tavoitteet ja haaveet. Haluaisin enemmän työkaluja siihen, että muodostamme saumattoman tiimin, joilla on omien unelmien lisäksi myös yhteinen tähtäin, Tanja pohtii.

– Että saisimme omia arjen ja perheen rutiineja ja me-henkeä.

Tanja korostaa, että suhteen ongelmissa ei voi etsiä vikoja pelkästään toisesta. Hän uskoo, ettei toista voi rakastaa ennen kuin rakastaa itseään.

– Silloin tällöin on hyvä katsoa peiliin ja miettiä omaa asennettaan. Jos itsellä on kurja olo, voi miettiä, mitä voi itse tehdä sille, eikä etsiä syypäätä toisesta.

– Eikä se välttämättä vaihtumalla parane. Jokaisen suhteen eteen pitää tehdä töitä, emmekä me ole tehneet sitä työtä kymmeneen vuoteen. Ei siis ihme, että tilanne on, mikä on. En silti usko, että ruoho olisi vihreämpää aidan toisella puolella, Tanja kuvailee.

Myös Jussilla on vahva usko siihen, että parin suhteella on edessään pitkä ja onnellinen tulevaisuus.

– Muutos ei tapahdu hetkessä, mutta aika isokin toivonkipinä tässä on. Seuraavat 20 vuotta tulee olemaan paremmat, Jussi toteaa.

– Ihmeitä tehdään hetkessä, mahdottomaan menee vähän kauemmin aikaa. Askel kerrallaan, hän kiteyttää.

Paluu alttarille maanantaisin MTV3-kanavalla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme