Mainos
Mainos
Radalla
Tammikuussa Subilla!
Lisätiedot

VR:n junilla tehdään vuodessa yli 82 miljoonaa matkaa. Me matkustamme töihin, lomalle, harrastuksiin, festareille ja rakkaiden luo. Subin uusi Radalla–sarja sukeltaa rautatieläisten arkeen ja kertoo, kuinka junat matkustajineen kulkevat Suomessa kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa olosuhteissa. Veturinkuljettajien ja konduktöörien ohella sarjassa kuullaan matkustajien aitoja ja erikoisiakin tarinoita, ja kurkistetaan myös junavarikon sekä liikennettä ohjaavan operaatiokeskuksen arkeen.

Radalla

Radalla-ohjelman konduktööri kamppailee häiriköivän matkustajan kanssa: "Täällä pitää osata käyttäytyä, ymmärrätkö?"

30. tammikuuta Subilla alkavassa uuden Radalla-ohjelman ensimmäisessä jaksossa nähdään, kuinka konduktööri toimii häiriköivän asiakkaan ja rikkinäisen veturin kanssa.

Subin uusi Radalla–sarja sukeltaa rautatieläisten arkeen ja kertoo, kuinka junat matkustajineen saadaan turvallisesti perille kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa olosuhteissa.

VR:n ajamilla junilla tehdään vuodessa yli 82 miljoonaa matkaa. Kaukoliikenteestä vastaa yli neljäsataa konduktööriä, joista yksi on ohjelmassa tavattava Reijo Pulli. Ohjelman ensimmäisessä jaksossa nähdään, kuinka Pulli kollegoidensa kanssa joutuu ratkaisemaan yllättävän ongelman, kun veturin akselit ylikuumenevat.

– Se ei saa olla lämmin. Ihan niinkuin autossakin, niin laakerit ei saa olla kuumat, tai auto hirttää kiinni, Pulli selittää. 

Vastaavassa tilanteessa vaihtoehdot ovat, että joko koko juna vaihdetaan toiseen, tai sitten veturi korvataan uudella. Tällä kertaa viittäsataa matkustajaa ei tarvitse siirtää toiseen junaan, vaan veturi saadaan vaihdettua. Riskejä ei junaliikenteessä oteta, ja tässäkin tapauksessa matka pääsee jatkumaan turvallisesti. 

Matkanteko hidastuu kuitenkin jonkin verran, mikä aiheuttaa joissakin matkustajissa levottomuutta. Eräällä matkustajalla on kiire lentokentälle, eikä varmaa tietoa ole siitä, milloin juna pääsee jälleen liikkeelle. Pulli joutuu käskyttämään myös levotonta asiakasta takaisin junaan, joka heittäytyy häiriköijäksi kun uutta veturia odotetaan. 

– Täällä pitää osata käyttäytyä, ymmärrätkö? Yhdenkään kerran kun teet noin, jäät heti pois kyydistä, Pulli käskee matkustajaa.

Radalla starttaa 30.1. klo 20 Subilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme