Mainos
Mainos
Rankat duunit
To klo 21
Lisätiedot

Rankat duunit on rempseä ja toiminnallinen viihdeohjelma, jossa Viivi Pumpanen ja Tuija Pehkonen tarttuvat toimeen ja tutustuvat kuuteentoista eri ammattiin, joissa heidän fysiikkansa, kanttinsa ja sisunsa laitetaan koetukselle.


Minkälainen on tuholaistorjujan, pintapelastajan tai korkeiden paikkojen ikkunoiden pesijän työpäivä? Viivi ja Tuija menevät päiväksi duuneihin, jotka ovat rankkoja henkisesti tai fyysisesti.


Viivi ja Tuija haastavat itsensä mutta välillä myös toisensa suorittaessaan eri työpäiviä. Näistä duuneista ei selviä ellei laita itseään likoon sataprosenttisesti! 

Rankat duunit

Tuija Pehkonen kohtasi pelkonsa tv-kameroiden edessä: "Olen nähnyt painajaisia"

Juontajakaunotar Tuija Pehkonen kohtasi kauhunsa Rankat duunit -ohjelmassa ja hyppäsi pintapelastajan saappaissa mereen.

Juontajakaunottaret Tuija Pehkonen ja Viivi Pumpanen pistivät itsensä kirjaimellisesti likoon heti ensimmäisessä Rankat duunit -ohjelman jaksossa. Työpäivän aikana kaunottaret tutustuivat muun muassa pintapelastukseen sekä vartiolentolaivueeseen Rajavartiolaitoksella.

– Olen nähnyt painajaisia, joissa minut pakotetaan hyppäämään lentokoneesta, Pehkonen kertoi tuntemuksistaan ennen työpäivän starttaamista.

Jakson aikana sekä Pehkonen että Pumpanen loikkasivat helikopterista vaijerin kanssa mereen pelastaakseen harjoitusmielessä merihädässä olevan ihmisen.

– Olen aika fiiliksissä tästä, että menemme tutkimaan pintapelastushommia! Pehkonen hehkutti.

Pehkosen mukaan häntä pelotti pintapelastajan työssä lähinnä se, että hän kammoksuu korkeita paikkoja. Helikopteriin nouseminen ei heti tuntunut hyvältä.

Pumpanen puolestaan tihkui ilosta heti kuvauspäivän startatessa. Hän on lapsuudesta asti unelmoinut pintapelastajan ammatista ja pääsee vihdoin kokeilemaan haaveammattiaan.

Kun kaunotar vetäisi pintapelastajan työpuvun päällensä, haaveen toteutuminen oli lähempänä kuin koskaan.

– Puku jotenkin konkretisoi sen, että tämä on se päivä, kun pääsen kokemaan tämän kaiken! Pumpanen hehkui.

– Olin aivan lapsen intoa täynnä, nainen jatkoi.

Kun työvaatteet saatiin niskaan, oli aika tutustua päivystyshalliin, jossa kaksikolle esiteltiin päivystävä meripelastuskopteri. Riittävän perehdyttämisen jälkeen kaunottaret nousivat helikopteriin ja päivä saattoi alkaa. 

Päivystävä helikopteri lensi meren ylle, jossa naisten tuli pelastaa veteen ajautuneet henkilöt. Kyseessä oli harjoituslento ja pelastettavat potilaat eivät olleet todellisessa tilanteessa.

Pumpanen lähti suorittamaan pintapelastajan työtä ensimmäisenä.

– Kun tuli se hetki, että nyt toimitaan, minulla nousi adrenaliini esiin ja sydän rupesi tykyttämään, Pumpanen kertoi tuntemuksistaan ennen mereen laskeutumistaan.

Uhrin pelastaminen sujui Pumpasen mukaan niin ripeästi, että kaikki oli yhtäkkiä jo ohitse. Haasteena pintapelastajan työssä hän koki potilaan painon, sillä märkä ihminen piti nostaa ylös merestä vaijerin avulla.

Pumpasen jälkeen Pehkonen otti haasteen vastaan, voitti korkean paikan pelkonsa ja laskeutui mereen pelastamaan potilasta. Hän yllättyi helikopterin oviaukon reunalla istuessaan, ettei panikoinut tilannetta yhtään.

– Minulla oli sellainen olo, että nyt sinne veteen hoitamaan tämä homma. Olen todella fiiliksissäni tästä, Pehkonen iloitsi.

Pintapelastajan työ on erittäin hektistä. Ammattilaisten mukaan hälytyksen sattuessa helikopteri nousee ilmaan noin 15 minuuttissa. Työpäivät kestävät yhteensä 10 tuntia, jonka jälkeen ammattilaiset päivystävät vielä tunnin hälytysvalmiustilassa.

– En pysty edes pukemaan sanoiksi sitä, miten vaikuttunut olen tästä, Pehkonen kertoi työtiimistään.

Rankat duunit torstaisin klo 21 Subilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme