Mainos
Mainos
Rankat duunit
To klo 21
Lisätiedot

Rankat duunit on rempseä ja toiminnallinen viihdeohjelma, jossa Viivi Pumpanen ja Tuija Pehkonen tarttuvat toimeen ja tutustuvat kuuteentoista eri ammattiin, joissa heidän fysiikkansa, kanttinsa ja sisunsa laitetaan koetukselle.


Minkälainen on tuholaistorjujan, pintapelastajan tai korkeiden paikkojen ikkunoiden pesijän työpäivä? Viivi ja Tuija menevät päiväksi duuneihin, jotka ovat rankkoja henkisesti tai fyysisesti.


Viivi ja Tuija haastavat itsensä mutta välillä myös toisensa suorittaessaan eri työpäiviä. Näistä duuneista ei selviä ellei laita itseään likoon sataprosenttisesti! 

Rankat duunit

Tuija Pehkonen testaa yli kymmentä eri ammattia: "Tässä hommassa tuli seinä vastaan!"

Juontaja ja toimittaja Tuija Pehkonen ottaa yhdessä Viivi Pumpasen kanssa suuren haasteen vastaan syksyn uutuusohjelmassa. Naiset pääsevät kokeilemaan 16 eri ammattia.

Juontajat Viivi Pumpanen ja Tuija Pehkonen pääsevät tutustumaan 16 eri ammattiin ja niiden tekijöihin syksyn 2017 uutuusohjelmassa. Naiset laittavat itsensä likoon sekä henkisesti että fyysisesti.

– Olemme ehdottomasti päässeet ylittämään itsemme moneen kertaan tämän ohjelman kuvauksissa. Tämä on ollut hieno matka. Parasta on se, että olemme oikeasti näissä ammateissa koko työpäivän ajan, Pehkonen sanoo. 

Naiset pääsevät muun muassa kokeilemaan pintapelastusta, tuholaistorjuntaa ja ikkunanpesijän työtä, jotka ovat kaikki fyysisesti vaativia töitä.

Toisena ääripäänä on esimerkiksi muistisairaiden vanhusten hoitaminen, joka on ennen kaikkea henkisesti vaativa ammatti. Pehkonen toivoo, että ohjelma onnistuu näyttämään eri ammateista uusia puolia.

– Olen itse ollut jokaisen kuvauspäivän jälkeen hyvin mietteliäänä. Meillä on ollut hienoja kohtaamisia näiden ihmisten kanssa. Olemme löytäneet todellisia ammattilaisia ja huippuja tyyppejä. 

– Ei sitä itse edes tajua, mitä kaikkea esimerkiksi ikkunanpesijän työ pitää sisällään ja mitä se vaatii. Ajattelin aluksi, että ei se kummoista ole, mutta tuli siinä hommassa seinä vastaan. Minusta ei ole siihen hommaan, Pehkonen paljastaa.  

Tuholaistorjujan työ puolestaan osoittautui yhteiskunnan pyörimisen kannaltakin tärkeäksi ammatiksi.

– Lähtökohtaisesti rottien tai luteiden metsästäminen ei kuulosta itsestäni kovin mielekkäältä, mutta tapaamillemme ammattilaisille se oli unelmaduuni. On hienoa, että ihmiset nauttivat erilaisista töistä ja ovat hyviä täysin erilaisissa asioissa, Pehkonen sanoo. 

Ohjelma ja sen tekeminen on saanut hänet arvostamaan myös omaa työtään aivan uudella tavalla. Pehkonen juontaa omaa radio-ohjelmaansa Yle Puheella. Sen lisäksi hän on juontanut muun muassa Tanssii Tuijan Kanssa -ja Suomen ihanimmat häät -ohjelmat.

Hän ja Viivi Pumpanen laittavat ohjelmassa myös oman persoonansa peliin. Ohjelmassa juontajakaksikosta paljastuu uusia piirteitä.

– Viivi on melkoinen hurjapää. Häntä ei kauhistuta oikein mikään. Minusta on välillä tuntunut, että minä olen ihan täysi nössö hänen rinnallaan. Onneksi hän tsempannut minua vaikeissa tilanteissa, Pehkonen kiittelee.

Rankat duunit Subilla syksyllä 2017!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme