Mainos
Mainos
Rankat duunit
To klo 21
Lisätiedot

Rankat duunit on rempseä ja toiminnallinen viihdeohjelma, jossa Viivi Pumpanen ja Tuija Pehkonen tarttuvat toimeen ja tutustuvat kuuteentoista eri ammattiin, joissa heidän fysiikkansa, kanttinsa ja sisunsa laitetaan koetukselle.


Minkälainen on tuholaistorjujan, pintapelastajan tai korkeiden paikkojen ikkunoiden pesijän työpäivä? Viivi ja Tuija menevät päiväksi duuneihin, jotka ovat rankkoja henkisesti tai fyysisesti.


Viivi ja Tuija haastavat itsensä mutta välillä myös toisensa suorittaessaan eri työpäiviä. Näistä duuneista ei selviä ellei laita itseään likoon sataprosenttisesti! 

Rankat duunit

Viivi Pumpanen testaa rajojaan – kokeilee rankkoja duuneja uutuusohjelmassa

Viivi Pumpanen ja Tuija Pehkonen ottavat todellisen haasteen vastaan ja kokeilevat uutuusohjelmassa erilaisia ammatteja yhden työpäivän ajan.

Juontaja ja toimittaja Tuija Pehkonen sekä malli ja juontaja Viivi Pumpanen laittavat persoonansa peliin ja kädet saveen syksyn uutusohjelmassa. Kaksikko tutustuu 16 eri ammattiin, kuhunkin ammattin aina yhden työpäivän ajan. 

– Lähdemme mukaan ihmisten arkeen ja tutustumme heidän työpäiväänsä. Tapaamme eri alojen ammattilaisia ja sukellamme heidän työhönsä. Emme todellakaan ole mitään sivustaseuraajia, vaan teemme sinä kyseisenä työpäivänä näiden ihmisten työt. Ohjelmassa nähdään sellaisiakin ammatteja, joita ei välttämättä edes tajua olevan, Pumpanen kertoo.

Jotkut ammatit vaativat luonteen lujuutta, empatiakykyä sekä rautaista ihmistuntemusta. Toisaalta mukana on ammatteja, jotka ovat enemmän fyysistä kuntoa vaativia.

– Mitä tahansa tulee vastaan, pyrimme selviytymään meille annetuista tehtävistä. Perehdymme monenlaisiin ammatteihin. Minulle on monta kertaa tullut yllätyksenä, että tämänkin asian eteen, joku tekee töitä.

Kokemus on opettanut Pumpaselle myös hänen omista vahvuuksistaan ja heikkouksistaan. Vaikka Pumpanen on ollut monessa mukana ja uskaltaa heittäytyä erilaisiin tehtäviin, on hänkin joutunut välillä olemaan oman mukavuusalueensa ulkopuolella.

– On ollut mielenkiintoista päästä näkemään, missä menee se raja, mitä pystyy tekemään ja mitä ei. Olemme Tuijan kanssa hyvin samalaisia energialtamme, mutta tätä ohjelmaa tehdessämme olemme huomanneet olevamme myös hyvin erilaisia. Jokin tehtävä saattaa täysin oman mukavuusalueeni ulkopuolella, kun taas Tuija selviytyy siitä helposti ja toisin päin, Pumpanen sanoo.

Hänen mukaansa luvassa on paitsi raakaa työtä myös koskettavia tarinoita, unohtumattomia hetkiä ja toisaalta rankkojakin kokemuksia.

– On ollut hienoa päästä tutustumaan eri alojen ammattilaisiin myös ihmisinä. Mistä he ovat lähtöisin, mikä on saanut heidät valitsemaan juuri tämän ammatin ja millaisia ihmisiä he ovat vapaa-ajalla. Välillä tulee kyynel, välillä nauru ja välillä puskee hikeä. Ennen kaikkea olemme päässeet tuntemaan Tuijan kanssa suuria onnistumisen tunteita ja lopulta ymmärtäneet, miksi joku haluaa tehdä jotakin hommaa työkseen, Pumpanen sanoo.

Rankat duunit Subilla syksyllä 2017!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme