Mainos
Mainos
Remonttipiiskuri
MTV3-kanavalla tiistaisin klo 20
Lisätiedot

Herätys Suomen tee se itse -miehet ja -naiset. Pääsikö käymään niin, että remontti jäi kesken?

Nyt olisi apua tarjolla! Remonttipiiskuri Perttu Sirviö työryhmineen ottaa komennon ja kotonasi alkaa vihdoin tapahtua. 

Remonttipiiskuri

Uutta Remonttipiiskuri-ohjelmaa juontava BB-Perttu suomalaisten remonteista: "Viimeistään silloin herätään, kun yritetään myydä talo"

Big Brother -ohjelmasta tuttu Perttu Sirviö juontaa uutta Remonttipiiskuri-sarjaa, joka nähdään MTV3-kanavalla tiistaisin klo 20.

Uudessa Remonttipiiskuri-sarjassa Perttu Sirviö laittaa perheiden keskeneräiset remontit lopullisesti kuntoon. Apunaan Sirviöllä ovat rakentaja Timo Etula sekä sisustussuunnittelija Riia Lankinen. Sirviön mukaan ohjelmassa pureudutaan laajalti kaikenlaisiin remontteihin eteisistä kodinhoitohuoneisiin.

– Ohjelmassa on isojakin projekteja, joita toteutetaan pienessä ajassa. Taikuri itsekin hämmästyi vähän, miten tämä onnistui, kymmenisen vuotta omaa rakennusyritystä pyörittänyt Sirviö sanoo MTV.fi:lle.

Itse aloitetut remontit tuppaavat usein jäämään helposti kesken. Syynä saattaa olla ammattitaidottomuus, huono budjetointi tai jopa sairastuminen. Monet tyytyvät asumaan puolivalmiiden remonttien kanssa.

– Sitten peitellään vikoja ja puutteita, laitetaan vaikkapa taulu seinälle, kun siinä on reikä. Viimeistään silloin herätään, kun yritetään myydä talo ja kiinteistönvälittäjä sanoo, että tämä pitäisi saada kuntoon. Kun remontti lopulta saadaan valmiiksi, niin tulee helpotus, että tämä oli näin helppo juttu, miksi me ei tehty tätä aiemmin, Sirviö kertoo.

Ammattilainen auttaa kompromissien ratkomisessa

Remontit saattavat tuottaa paljon erimielisyyksiä pariskunnille. Monesti pareilla on erilaiset maut ja valtavasti valinnanvaraa tarjolla, mikä johtaa helposti konflikteihin jo alkumetreillä.

– Kaksi kun tekee, niin se on hieno kombinaatio. Kaksi kun suunnittelee, niin se on hiton huono kombinaatio. Jos sitä kompromissia ei löydy, niin remontti jää jo siinä vaiheessa kesken, Sirviö murjaisee.

Remonttipiiskurissa Sirviö ryhmineen ei hoida kaikkea työtä, vaan ohjelmaan osallistuvat perheet ja pariskunnat pääsevät myös likaamaan kätensä remontin parissa. Entinen BB-tähti suositteleekin aina hankkimaan ammattilaiselta apua remontin suunnittelun kanssa.

– Istukaa suunnittelijan kanssa samaan pöytään, kertokaa sille mitä haluatte. Siinä käydään materiaalit ja värimaailmat läpi. Silloin, kun suunnitelma on kunnossa, niin tietää mihin se seinä tai keittiönkaappi tulee.

Apua kannattaa aina kysyä

Sirviön mukaan hän ei itsekään pystyisi luomaan tyhjästä makuuhuonetta, vaan helpoiten homma hoituu valmiin vision avulla. Pienet pintamaalaukset ovat asia erikseen, mutta avun kysyminen ei tee koskaan hallaa.

– Jokaisella löytyy varmasti puskaradion kautta joku, joka tekee remontteja. Kannattaa aina ottaa selvää, ennen kuin alkaa tehdä, että hoituu kerralla oikein. Rautakaupoistakin saa nykyään tosi hyviä ohjeita, kannattaa aina kysyä ja selvittää.

– Itsellekin tulee melkein joka viikko vastaan jotain, mihin joutuu kysymään apua, vaikka olen yli kymmenen vuotta ollut yrittäjänä rakennuspuolella ja tehnyt kaikennäköisiä remontteja, Sirviö niputtaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme