Mainos
Mainos
Riisutut
Torstaisin klo 21
Lisätiedot

Voisitko sinä aloittaa elämäsi uudestaan, riisuttuna kaikesta ympärilläsi olevasta tavarasta?

Elämme ajassa jossa ihmiset omistavat enemmän tavaraa kuin he oikeasti tarvitsevat. Mitä jos nuo kaikki tavarat katoaisivat saman tien? Mitä tekisit jos kaikki tavarasi, kännykkä ja vaatteet mukaan luettuna olisivat poissa? Millä tavalla elämäsi muuttuisi kun et enää määrittelisi itseäsi sen perusteella mitä omistat?

Nämä kuusi rohkeaa luopuvat kaikista tavaroistaan – tässä ovat Riisutut-sarjan tähdet

Riisutut-sarjan osallistujilta kannetaan tänään keskiviikkona 1. helmikuuta kaikki kotinsa tavarat kontteihin ja he jäävät ilman rihman kiertämää asuntoihinsa. Tässä ovat kuusi rohkeaa ihmistä, jonka elämää ohjelmassa seurataan kuukauden ajan.

Riisutut, alunperin Life Stripped Bare, on reality, joka vie trendikkään KonMari-ajattelun äärimmilleen. Sarjassa seurataan minkälaista on elää ilman yhtäkään tavaraa. Kokeilun myötä osallistujat pohtivat konkreettisesti, mikä merkitys tavaralla on, mitä ilman ei tule toimeen ja mitä ei oikeasti tarvitsekaan? 

Riisutut seuraa kuuden ihmisen elämää kuukauden ajan. Heistä jokainen luopuu ensitöikseen ihan kaikista tavaroistaan, joita he saavat kuukauden aikana hakea takaisin yhden päivässä.

Kuukauden ihmiskokeeseen lähtevät saavat itse päättää, minkä tavaran minäkin päivänä hakevat. Päätöksen teko ei tule olemaan helppoa, sillä lähes nykypäivänä monet meistä pitävät itsestäänselvyytenä niin matkapuhelimia, vaatteita kuin hygieniatuotteita.

Ohjelman säännöt ovat tiukat ja esimerkiksi kerjääminen on kielletty. Tuotannon puolesta annetaan päivittäiset ruoka-annokset ja kengät asunnon ulkopuolella liikkumiseen.

Osallistujien asunnot tyhjennetään kontteihin, jotka ovat muutaman kymmenen metrin päässä heidän kodeistaan. Näistä konteista he hakevat joka aamu yhden tavaran, joten kuukauden kuluttua heillä on kolmekymmentä tärkeintä tavaraa. 

Tässä ovat tavaroistaan luopuvat uskalikot

Henri ja Karoliina

Henri ja Karoliina ovat nuori aviopari Helsingistä. Näiden 24-vuotiaiden nuorten yhteinen liitto on jatkunut jo kahdeksan vuotta. Molemmat nauttivat liikunnallisesta elämäntavasta ja työn lisäksi heidän arkeensa kuuluu runsaasti urheilua.

Ammatiltaan Henri on työnjohtaja raskaskalustokorjaamolla ja Karoliina on tarjoilija. Pariskunnan työvuorot eivät aina osu yhteen Henrin työskennellessä päiväsaikaan ja Karoliinan työn ollessa enemmän iltapainotteista.

Nyt pariskunta aikoo tyhjentää kotinsa kaikesta tavarasta konttiin ja katsoa mitkä tavarat arjessa todella ovat tärkeitä. 

Endia ja Laine

Endia ja Laine ovat meneviä nuoria naisia, parhaita ystävyksiä sekä kämppiksiä. Heidän yhteinen asuntonsa sijaitsee Helsingissä.

Endia työskentelee yökerhossa ja Laine opiskelee tarjoilijaksi. Naisia viehättää menevä elämäntyyli ja he ovat hyvin tarkkoja ulkonäöstään. Huoliteltu ulkonäkö on heille tärkeää jo pelkästään senkin takia, että molemmat heistä tekevät satunnaisesti mallin töitä.

Naisten mukaan heidän elämissään toinen rakkaus on sosiaalinen media ja he eivät usko tulevansa toimeen ilman puhelimiaan.

Kristoffer

Kristoffer on 37-vuotias helsinkiläinen monitoimimies ja Subin kanavahost. Hän on ammatiltaan juontaja, sosiaalisen median ammattilainen ja tanssinopettaja. Kristoffer asuu yksin, mutta hänellä on poikaystävä. 

Kristoffer pitää omaa vlogiaan ja viihtyy vähän liiankin hyvin sosiaalisen median syövereissä. Hän saa usein läheisiltään palautetta siitä, että hän viettää paljon aikaa tietokoneen, puhelimen, television ja tabletin ääressä. 

Opettamisen lisäksi Kristoffer tanssii itsekin, treenaa salilla aamuisin, harrastaa uintia ja kuuluu musikaaliryhmään. Nyt Kristoffer haluaa kuitenkin hieman pysähtyä ja tutkailla elämäänsä ja mikä siinä on tärkeintä.

Henrika

Henrika on 24-vuotias lisäravinneyrityksen promoottori. Hän asuu Helsingissä koiransa kanssa. Naisella on myös Miss Moottoripyörä 2016 -titteli, joka pitää Henrikan kiireisenä esiintymisineen.

Henrika haluaa pitää huolta kehostaan. Hän käy neljä kertaa viikossa kuntosalilla treenaamassa ja on hyvin tarkka terveellisestä ruokavaliostaan. Hän elää sosiaalisesti aktiivista elämää ja tapaa uusia ihmisiä mielellään.

Henrika on kuitenkin alkanut mietiskellä elämäänsä ja sen suuntaa. Monien ikäistensä tavoin nainen on ympäröinyt itsensä elektroniikalla eikä saa unta ilman televisio-ohjelmien tuomaa tasaista taustaääntä. Nyt on tullut aika pysähtyä ja tarkastella mikä elämässä on tärkeää.

Riisutut 9. maaliskuuta 2017 alkaen Subilla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme