Mainos
Mainos
Riisutut
Torstaisin klo 21
Lisätiedot

Voisitko sinä aloittaa elämäsi uudestaan, riisuttuna kaikesta ympärilläsi olevasta tavarasta?

Elämme ajassa jossa ihmiset omistavat enemmän tavaraa kuin he oikeasti tarvitsevat. Mitä jos nuo kaikki tavarat katoaisivat saman tien? Mitä tekisit jos kaikki tavarasi, kännykkä ja vaatteet mukaan luettuna olisivat poissa? Millä tavalla elämäsi muuttuisi kun et enää määrittelisi itseäsi sen perusteella mitä omistat?

Riisuttujen erikoiset ratkaisut – näin valmistetaan ruokaa ilman keittiövälineitä

Riisutut-sarjan osallistujat joutuivat olemaan luovia varsinkin keittiössä selvitäkseen elämästä ilman tavaroita.

Riisutut-ohjelmassa ollaan tämän kevään ajan seurattu kuuden ihmisen elämää kuukauden ajan. He kaikki luopuivat kuukauden ajaksi kaikista tavaroistaan vaatteita myöten. Jokaisen omaisuus lukittiin kontteihin, joista he saivat kerran päivässä hakea takaisin yhden tavaran.

Osallistujat tuskailivat alkuun keittiössä, kun ruokaa piti laittaa ilman keittiötarvikkeita. Kokkaushaasteet iskivät vasten kasvoja jo heti kuvausten alussa ja riisutuille kävi nopeasti selväksi, kuinka hankalaa niinkin jokapäiväiset asia kuin juuston höylääminen tai kananmunien keittäminen on ilman keittiövälineitä.

Riisutut eivät saaneet kuukauden aikana tuoda kotiinsa mitään lainattua, joten kekseliäisyyttä vaadittiin, jotta selvisi päivästä toiseen. Viikkojen aikana kukin riisutuista löysi kuitenkin omat luovat tapansa laittaa ruokaa. 

Henrika muun muassa päätyi käyttämään vessapaperirullaa lusikkanaan ja Kristoffer keitti kahvia ja kananmunia maksalaatikosta jääneellä foliovuoalla. Patalappuina toimivat esimerkiksi mainoslehdet.

– Kananmunia paistoin myös laittamalla voita uunipellille ja pellin uunilevyjen päälle. Pahvinpalalla sitten kääntelin kananmunia, kun ei mitään muutakaan ollut, Kristoffer kertoi.

Riisutuista ainoastaan Karoliina ja Endia hakivat kontista toisella viikolla kattilan, muut eivät ole hakeneet keittiötarvikkeita lainkaan. Paistaessaan lihaa kattilassa Karoliina päätyi käyttämään porkkanaa ruuan sekoittamiseen, Endia puolestaan hoiti saman homman siirappipullolla.

Katso yllä olevalta videolta Riisuttujen extreme-kokkailua

Riisutut torstaisin klo 21 Subilla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme