Mainos
Mainos
Riisutut
Torstaisin klo 21
Lisätiedot

Voisitko sinä aloittaa elämäsi uudestaan, riisuttuna kaikesta ympärilläsi olevasta tavarasta?

Elämme ajassa jossa ihmiset omistavat enemmän tavaraa kuin he oikeasti tarvitsevat. Mitä jos nuo kaikki tavarat katoaisivat saman tien? Mitä tekisit jos kaikki tavarasi, kännykkä ja vaatteet mukaan luettuna olisivat poissa? Millä tavalla elämäsi muuttuisi kun et enää määrittelisi itseäsi sen perusteella mitä omistat?

Riisutut-ohjelman säännöt julki – näitä ohjeita omaisuudestaan luopuneet noudattavat

Riisutut-ohjelmassa kuusi ihmistä luopuivat vaatteitaan myöten kaikesta omaisuudestaan kuukauden ajaksi. Näitä sääntöjä he joutuivat kuvausten ajan noudattamaan.

Riisutut-sarjan osallistujien omaisuus kannettiin koko helmikuun ajaksi lukittuihin kontteihin, joista he saivat kerran päivässä hakea takaisin yhden tavaran. Subilla torstaina 9. maaliskuuta starttaavassa sarjassa päästään seuraamaan kuuden rohkean ihmisen elämää ilman tavaroita.

Ohjelman kuvausten ajan osallistujat joutuivat noudattamaan tarkoin laadittuja sääntöjä. Riisutut eivät saaneet esimerkiksi helmikuun aikana tuoda kotiinsa mitään lainattua, joten kekseliäisyyttä vaadittiin, jotta he selvisivät päivästä toiseen.

Ohjelmassa mukana oleva Kristoffer Ignatius kertoikin Huomenta Suomen haastattelussa kuvausten startattua, miten arkiset asiat sujuivat ääriolosuhteissa, kun kaikki tavarat keittiövälineitä myöten oli otettu pois.

– Kahvia keitin esimerkiksi maksalaatikosta jääneellä foliovuoalla, johon laitoin rahkapurkista saadulla lusikalla kahvia, mies kertoi.

Kuukauden aikana ohjelmassa mukana oleville tarjottiin perusruoka ja he saivat käydä kaupassa, mutta ostoskassi ei saanut sisältää muuta kuin ruokaa. Kotona niinkin yksinkertaiset asiat kuin suihkussa käynti ja käsienpesu tuotti helposti päänvaivaa.

– Yleensä kotona on pyyhe tai paperia, mutta meillä ei ollut kumpaakaan. Suihkun jälkeen hypin ja räpistelin, kun ei ollut pyyhettä. Keittiössä laitoin kiertoilmauunin täysille, hypin siinä haarahyppyjä ja kuivattelin. Vessapaperia meillä oli kaksi rullaa koko kuukauden ajaksi, Ignatius valotti.

Tässä ovat Riisutut-ohjelman säännöt

  1. Osallistujat siirtävät kaiken omaisuutensa heille varattuun konttiin.
  2. Kontista saa hakea joka päivä yhden esineen takaisin.
  3. Mitään lainattua ei saa tuoda kotiin. Kotiin saa tuoda vain tavaroita, jotka osallistuja on itse alun perin konttiin vienyt.
  4. Yöt tulee viettää omassa asunnossa.
  5. Osallistujat saavat jättää käyttöönsä yhdet (1) kengät ulkonaliikkumista varten.
  6. Osallistujille annetaan wc-paperit sekä erillinen budjetti ruokaostoksia varten.
  7. Rahaa ei saa käyttää muuten kuin ruuan ostamiseen. Ruokaostoksia varten osallistujat saavat 60 euroa viikossa. Rahaa ei saa kerjätä tai lainata.
  8. Samassa taloudessa asuvat eivät saa lainata toistensa meikkejä tai vaatteita.
  9. Osallistujat eivät saa ottaa vastaan lahjoja.
  10. Osallistujien luona saa käydä vieraita ja he saavat käydä ystävillään kylässä.

Riisutut torstaisin 9. maaliskuuta alkaen klo 21 Subilla.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme