Mainos
Mainos
Riisutut
Torstaisin klo 21
Lisätiedot

Voisitko sinä aloittaa elämäsi uudestaan, riisuttuna kaikesta ympärilläsi olevasta tavarasta?

Elämme ajassa jossa ihmiset omistavat enemmän tavaraa kuin he oikeasti tarvitsevat. Mitä jos nuo kaikki tavarat katoaisivat saman tien? Mitä tekisit jos kaikki tavarasi, kännykkä ja vaatteet mukaan luettuna olisivat poissa? Millä tavalla elämäsi muuttuisi kun et enää määrittelisi itseäsi sen perusteella mitä omistat?

Riisutut-pariskunta karsii omaisuuttaan: ”Tavaramäärämme on lähes puolittunut”

Riisutut-sarjan pariskunta suhtautuu tätä nykyä järkevämmin niin materiaan kuin parisuhteeseensa.

Riisutut-sarjassa kuusi ihmistä luopui kuukauden ajaksi kaikista tavaroistaan. Osallistujien omaisuus lukittiin kontteihin, joista he saivat kerran päivässä hakea takaisin yhden tavaran. Sarjan viimeinen jakso nähtiin torstaina 27. huhtikuuta.

Ohjelmaan osallistui myös pariskunta Karoliina ja Henri. Karoliina kertoo MTV.fin haastattelussa, että parin elämä on muuttunut ohjelman jälkeen merkittävästi. Suurin muutos on tapahtunut tavaran määrässä ja tuhlailussa.

Nykyään Karoliina kertoo miettivänsä kahdesti ennen kuin lähtee ulos syömään tai ostelee vaatteita hetken mielijohteesta.

– Ajattelutapa uusia hankintoja ja rahankäyttöä kohtaan on muuttunut. Vaikka kuukausi on lyhyt aika, ohjelma opetti hyvin paljon siitä, mihin rahaa kannattaa käyttää ja mitä voisi tehdä toisin. Sitä on muuttunut kaikella tapaa järkevämmäksi, Karoliina arvioi. 

Uusien hankintojen lisäksi kaksikko on karsinut myös olemassa olevien tavaroiden määrää. Pari alkoi heittää tavaraa pois suoraan kontista ja sittemmin siivousurakat ovat jatkuneet niin asunnossa kuin varastossakin.

– Voin melkein väittää, että tavaramäärämme on lähes puolittunut. Aiemmin meillä molemmilla oli korkeat vaatevuoret, mutta nyt määrä mahtuu kahteen lipastoon, Karoliina kuvailee.

– Olin kirpputorilla myymässä tavaroita ja kyllähän ihmiset siellä tunnistivat minut. Moni totesi, että täällä sitä luovutaan tavaroista, hän nauraa.

Äärimmäinen ihmiskoe muutti myös pitkään seurustelleen parin suhdetta. Karoliina kokee, että nykyään heillä on enemmän yhteistä aikaa ja ohjelmassakin nähtyjä yhteenottoja on vähemmän.

– Sitäkin osaa miettiä nykyään vähän järkevämmin, että tarvitseeko tästä nyt riidellä, hän hymähtää.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme