Mainos
Mainos
Riisutut
Torstaisin klo 21
Lisätiedot

Voisitko sinä aloittaa elämäsi uudestaan, riisuttuna kaikesta ympärilläsi olevasta tavarasta?

Elämme ajassa jossa ihmiset omistavat enemmän tavaraa kuin he oikeasti tarvitsevat. Mitä jos nuo kaikki tavarat katoaisivat saman tien? Mitä tekisit jos kaikki tavarasi, kännykkä ja vaatteet mukaan luettuna olisivat poissa? Millä tavalla elämäsi muuttuisi kun et enää määrittelisi itseäsi sen perusteella mitä omistat?

Riisutut-tähdet elävät ääriolosuhteissa – näin he selviävät arkisista asioista

Riisutut-ohjelmassa seurataan kuuden ihmisen elämää kuukauden ajan. He kaikki ovat luopuneet helmikuun ajaksi kaikista tavaroistaan vaatteita myöten. Jokaisen omaisuus on lukittu kontteihin, joista he saavat kerran päivässä hakea takaisin yhden tavaran.

Ohjelmassa mukana oleva Kristoffer Ignatius kertoi Huomenta Suomen haastattelussa, miten arkiset asiat sujuvat ääriolosuhteissa, kun kaikki tavarat keittiövälineitä on otettu pois. Riisutut eivät saa helmikuun aikana tuoda kotiinsa mitään lainattua, joten kekseliäisyyttä vaaditaan, jotta selviää päivästä toiseen.

– Minusta on tullut oikea MacGyver jo. Kahvia keitin esimerkiksi maksalaatikosta jääneellä foliovuoalla, johon laitoin rahkapurkista saadulla lusikalla kahvia.

– Kananmunia paistan laittamalla voita uunipellille ja pellin uunilevyjen päälle. Pahvinpalalla sitten kääntelen kananmunia, kun ei mitään muutakaan ole, Kristoffer kertoo.

Kuukauden aikana ohjelmassa mukana oleville tarjotaan perusruoka ja he saavat käydä kaupassa, mutta ostoskassi ei saa sisältää muuta kuin ruokaa. Kotona niinkin yksinkertaiset asiat kuin suihkussa käynti ja käsien pesu tuottaa helposti päänvaivaa.

– Yleensä kotona on pyyhe tai paperia, mutta meillä ei ole kumpaakaan. Suihkun jälkeen hypin ja räpistelen, kun ei ole pyyhettä. Keittiössä laitan kiertoilmauunin täysille, hypin siinä haarahyppyjä ja kuivattelen. Vessapaperia meillä on kaksi rullaa koko kuukauden ajaksi, mies valottaa.

Katso Kristofferin haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevasta videosta.

Riisutut 9. maaliskuuta 2017 alkaen Subilla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme