Mainos
Mainos
Riisutut
Torstaisin klo 21
Lisätiedot

Voisitko sinä aloittaa elämäsi uudestaan, riisuttuna kaikesta ympärilläsi olevasta tavarasta?

Elämme ajassa jossa ihmiset omistavat enemmän tavaraa kuin he oikeasti tarvitsevat. Mitä jos nuo kaikki tavarat katoaisivat saman tien? Mitä tekisit jos kaikki tavarasi, kännykkä ja vaatteet mukaan luettuna olisivat poissa? Millä tavalla elämäsi muuttuisi kun et enää määrittelisi itseäsi sen perusteella mitä omistat?

Tavaroistaan luopuneiden Riisutut-tähtien ihmiskoe päättyy: ”Olen itkuherkkänä koko ajan”

Kaikesta luopuneet Riisutut-tähdet avautuvat kuukauden kestäneen ihmiskokeen vaikutuksista.

Riisutut-sarjassa kuusi rohkeaa ihmistä luopui kuukauden ajaksi vaatteitaan myöten kaikista tavaroistaan. Heidän omaisuus suljettiin lukittuihin kontteihin, joista he saivat hakea yhden tavaran päivässä kuukauden aikana.

Nyt varastokonttien ovet aukeavat ja ihmiskoe päättyy. Kuukauden rupeama saa osallistujat herkistymään ja takaisin tuleva tavarapaljous ahdistaa.

– Nyt on aika herkillä ja olen itkuherkkänä koko ajan. Nyt kun sen kodin saa tänne takaisin, niin haluaisin vain lukittautua sisälle ja ottaa muutaman päivän henkeä. Tämä on varmasti uusi sokki, kun kaikki tulee takaisin. Ahdistaa, että heti seuraavana päivänä pitää mennä takaisin toimistolle ja mennä takaisin normaalielämään, Henrika tilittää.

Laine puolestaan odottaa saavansa tavaransa takaisin, mutta silti kuukauden urakan päättyminen saa tunteet sekaisin.

– En tiedä olenko innoissani vai surullinen. Tämä on kuitenkin ollut tosi hieno kokemus, mutta nyt pääsen elämään normaalia elämää ja saan omat rutiinit takaisin enkä ole enää vanki, hän tiivistää.

Tavarahamsteriksi tunnustautunut Kristoffer kertoo Riisutut-ohjelmaan osallistumisen olleen silmiä avaava kokemus.

– Pienistä asioista on tullut isompia ja tärkeitä. Katson roskiakin ihan eri tavalla nyt ja patteri tuli tärkeäksi, hengasin sen vieressä kuukauden ajan. Kun oli kylmä, ei minua olisi lohduttanut se, että olisi ollut telkkari, josta olisin voinut katsoa ohjelmia. Perusasiat ovat kaikista tärkeimpiä, hän tiivistää.

Riisutut torstaisin klo 21 Subilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme