Mainos
Mainos
Rikospaikka
Keskiviikkoisin klo 22.40
Lisätiedot

Rikospaikka on viikoittainen ajankohtaisohjelma, jota juontavat pitkän linjan rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen. Rikospaikassa pureudutaan rikoksiin rikospaikkojen, studiohaastattelujen ja mtv.fi -sivustolta tutun Vinkkimiehet-ohjelman kautta. Sipilällä ja Lehtisellä on yhteensä lähes 50 vuoden kokemus rikostoimittajina eri tiedotusvälineissä.

Rikospaikka

Rikospaikka-ohjelman uusi kausi syventyy ajankohtaisiin rikosaiheisiin: "Tarvittaessa teemme vaikka suoraa lähetystä"

Rikospaikka-ohjelman toisella kaudella käsitellään ajankohtaisia rikosaiheita, kuten terrorismia sekä jengitoimintaa. 

Rikospaikka-ohjelma saa jatkoa keskiviikkoisin MTV3:n myöhäisilloissa. Ohjelmaa juontavat pitkän linjan rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen. Kokeneet toimittajat vihjailevat, että tulevalla kaudella tullaan näkemään jälleen erittäin tiukkaa rikosjournalismia.

Rikosjuttuja käydään tutkimassa ympäri Suomea. Ohjelmassa käsitellään monia toisistaan poikkeavia tapauksia, joista osa on hyvinkin tunnettuja. Osa jutuista saattaa olla pitkän ajan takaa, esimerkiksi viime kaudella vanhin rikos oli käynyt 30-luvulla. 

– Haastateltavia alkaa olla vähän vaikeaa löytää noihin vanhempiin! Sipilä nauraa. 

Ohjelma eroaa perinteisestä poliisi-tv:stä muun muassa siten, että poliisin lisäksi myös gansterit ja roistot pääsevät ääneen. Haastateltavia ja vieraita on laidasta laitaan. Rikospaikassa halutaan pyrkiä ajankohtaisuuteen ja uudella kaudella käsitelläänkin muun muassa terrorismia, jengejä sekä erilaisia huijaustapauksia. Toimittajat kertovat, että ohjelma on valmis reagoimaan myös uusiin, yllättäviin tapauksiin. 

– Heti jos jotain tapahtuu, laitamme suunnitelmat uusiksi. Tarvittaessa olemme valmiita tekemään vaikka suoraa lähetystä, Sipilä kertoo.

Tällä hetkellä toimittajat haluaisivat ottaa käsittelyyn poliisimurhaaja Steen Christensenin tapauksen ja he kertovatkin, että tanskalaisrikolliselta on yritetty saada haastattelua sinnikkäästi. Christensen karkasi vuonna 1997 vankilalomallaan Suomeen ja ampui Helsingin keskustassa kaksi poliisia. Tapauksesta on kulunut lokakuussa 20 vuotta. Christensen istuu elinkautista tuomiotaan Tanskassa.

Rikostoimittajat kertovat, että muutamat rikostapaukset, jotka eivät ole ikinä ratkenneet ovat sellaisia joihin he haluaisivat palavasti itsekin saada selvyyden. Tällaisia ovat esimerkiksi Suomessa tapahtuneet katoamiset, kuten vuonna 1999 Tampereella mystisesti kadonneen koripalloilijatytön Raisa Räisäsen tapaus. 

– Se on semmoinen katoaminen, mikä on syöpynyt hyvin vahvasti ihmisten mieliin. Sitä on tutkittu henkirikoksena, mutta Raisan ruumista ei ole ikinä löytynyt. Sen jutun selvittäminen ja tekijän selviäminen olisi mielestäni todella kiinnostavaa, Lehtinen pohtii. 

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 22.40!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme