Mainos
Mainos

Eläkeläispariskunta kerää roskia viihtyvyyden lisäämiseksi – vaativat roskaajille sakkorangaistusta

Kaija ja Ilkka Erkkilä ovat keränneet roskia jo vuodesta 2011 saakka. Pari kertoo harrastuksestaan Sääntö-Suomi-ohjelmassa. 

Uudessa Sääntö-Suomi-ohjelmassa pureudutaan syvälle suomalaisiin sääntöihin ja pykäliin juontaja Jussi Heikelän johdolla. Ohjelmassa tavalliset suomalaiset kertovat kokemuksistaan erilaisten sääntöjen viidakossa.

Sääntö-Suomen seuraavassa jaksossa tiistaina 28. marraskuuta tavataan eläkeläispariskunta, jolla on varsin persoonallinen tapa viettää vapaa-aikaa. Kaija ja Ilkka Erkkilä nimittäin harrastavat roskien keräämistä.

– Jokainen on tällä pallolla vaan vieraana vuorollaan. Haluamme jättää pallon vähän puhtaammaksi. Roskaaminen on typerää ja tolkuttoman kallista kaikille. Siisteys luo viihtyisyyttä ja turvallisuutta, Ilkka perustelee erikoista harrastustaan.

Ilkka arvioi, että parilla on mennyt reipas 10 000 euroa omaa rahaa roskien keräämiseen. Kuluja aiheuttavat paitsi keräämiseen käytettävät tarvikkeet myös polttoaine.

– Hyvät harrastukset maksaa, ei siinä mitään, hän naurahtaa ja myöntää olevansa addiktoitunut kerääjä.

Pariskunnan mielestä roskaamisen lopettamiseen on olemassa selkeä ratkaisu. Suomessa roskaaminen on laitonta ja siitä on säädetty sakkorangaistus, jota noudatetaan melko harvoin. Pari uskoo, että sakkorangaistus olisi toimiva pelote roskaajille.

– Räikeimmät roskaajat tulisi tavattaessa rikesakottaa. Jos jollakin on parempia konsteja, saa iskeä pöytään. Meille sanotaan vain, että sitä olisi niin vaikeaa valvoa. Samalla tavalla vaikeaa on valvoa vaikka punaisia päin ajamista, Ilkka perustelee.

Sääntö-Suomi tiistaisin kello 21 MTV3-kanavalla


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme