Mainos
Mainos

Hankolaiskaksikko järjesti perhepiknikin – saivat sakon kokoontumislain rikkomisesta

Sääntö-Suomi-ohjelmassa perehdytään tänään tiistaina 23. tammikuuta kokoontumislakiin ja alkoholin nautiskeluun piknikeillä.

Hankolaiset Jari Hedman ja Ian Eric Wadén tuumivat, että kaupungista puuttuvat tapahtumat, joihin voisi osallistua koko perheen voimin. Kaverukset löivät viisaat päänsä yhteen ja panivat pystyyn iloisen perhetapahtuman, jossa kokoonnutaan piknikille.

Tarkoitus oli, että ihmiset saavat nautiskella piknik-korien antimista vilteillä ja perheen pienimille on tarjolla erilaista ohjelmaa.

Pari vuotta hommat sujuivat varsin mallikkaasti, mutta erään piknikin jälkeen molemmille napsahti sakkolaput käteen. Sakkojen perusteena oli kokoontumislain rikkominen ja niiden suuruus oli 1500 euroa mieheen. 

Soittokierroksen jälkeen selvisi, että Hedmania ja Wadénia sakotetaan, koska ihmiset olivat juoneet kuohuviiniä piknikillä. 

– Tällä kertaa voi sanoa, että iloa oli ilman viinaa. Kuohuviini ei näytellyt kovin suurta osaa perhepiknikissä eikä tilaisuuden näkyvyydessä, Wadén hymähtää. 

Hedmanin ja Wadénin mukaan poliisin partioauto kävi pyörähtämässä paikalla useita kertoja. Miehet vievät heille kupposen kahvia ja kysyivät, onko kaikki reilassa.

– Heidän mukaansa kaikki oli ihan hienosti! Kunnes he merkitsivät asian päiväraporttiinsa, joka meni jollekin esimiehelle asemalla. Raportissa luki, että kaikki oli hyvin ja rauhallisesti, ja ihmiset joivat kuohuviiniä vilteillään ja perheet söivät. Esimies tarttui siihen kuohuviini-sanaan ja teki ihan itsenäisesti päätöksen viedä asian eteenpäin.

Tutustu tapahtumiin videolta artikkelin yläosasta ja katso koko tarina Sääntö-Suomi-ohjelmasta.

Sääntö-Suomi tiistaisin kello 21 MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme