Mainos
Mainos

Koululaiset halusivat maalata alikulkutunnelin viihtyisämmäksi – ELY-keskus torppasi idean

Sääntö-Suomi-ohjelmassa tutustutaan tänään tiistaina 19. joulukuuta alikulkutunneleihin ja niiden siisteyttä koskeviin määräyksiin. 

Jussi Heikelän luotsaamassa Sääntö-Suomi-ohjelmassa vieraillaan alikulkutunnelissa, jonka maalaamisesta on käyty erikoinen vääntö. 

Masalan asukasyhdistyksen Petra Vairimaa kertoo ohjelmassa, että alikulkutunnelin lähistöllä sijatsevan koulun oppilaat ovat ilmaisseet huolensa tunnelista. Töhryinen ja synkkä tunneli on epämiellyttävän näköinen ja pienempiä lapsia se pelottaa.

Koulussa syntyi idea, josko alikulkutunnelin voisi maalata houkuttelevammaksi. Taideteoksen suunnittelu kaatui keskusteluun ELY-keskuksen kanssa.

– Koulun opettaja puhui asiasta ELY-keskuksen kanssa. Opettajalle selvisi, että jos tunneliin tulee taideteos, sen tekijöiden pitää olla jatkossa siistimässä paikkaa, maalaamassa ja huolehtimassa jatkuvasta ylläpidosta, Vairimaa selittää.

Koska maalauksen suunnittelu ja toteutus perustuivat vapaaehtoisuuteen, jatkuvaan ylläpitoon ei pystytty sitoutumaan. Seuraavaksi koulu ehdotti taideteoksen sijaan sitä, että he maalaisivat tunnelin vain muutamalla eri värillä. Tämäkään ei kelvannut ELY-keskukselle. 

– Saimme ensin luvan, kunnes se evättiin meiltä. Lopulta saimme luvan maalata tunnelin yhdellä, vaalealla betonisävyllä, Vairimaa nauraa.

Tutustu tarinaan videolta artikkelin yläosasta. 

Sääntö-Suomi tiistaisin kello 21 MTV3-kanavalla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme