Mainos
Mainos

Oliko tässä säännössä mitään järkeä? Olutkaupan valikoimassa täytyi olla myös lihatuotteita

Miksi pienpanimo-oluita myyvä liike on virallisesti elintarvikekioski? Entä miksi siellä pitää myydä lihatuotteita?

Jussi Heikelän luotsaamassa Sääntö-Suomi-ohjelmassa perehdytään tänään tiistaina 9. tammikuuta muun muassa alkoholilakiin ja sen kiemuroihin. Illan jaksossa pienpanimo-oluisiin erikoistunutta liikettä pyörittävä yrittäjä Erkki Häme tutustuttaa Heikelän liiketoimintansa erikoisuuksiin.

Eräs hämmentävä seikka on se, että vaikka suurin osa liikkeen tuotteista onkin oluita, virallisesti kauppa on elintarvikekioski.

– Tämä on elintarvikekioski, koska kaupassa ei saa myydä pelkkää olutta. Valikoimassa täytyy olla myös elintarvikkeita. Olemme kuin mikä tahansa muukin kioski, mutta sattumalta meillä on tosi hyvin erilaisia pienpanimotuotteita, Häme hymyilee.

Hämeen mukaan myös alkoholin jälleenmyyntiluvan saaminen oli pitkä prosessi, johon liittyi myös perin outoja säädöksiä. Jotta elintarvikekioskille voidaan myöntää alkoholin jälleenmyyntilupa, valikoimassa pitää olla myös lihatuotteita.  

– Kuulostaa absurdilta, että jos haluat myydä erikoisoluita, sinun pitää miettiä, että onko tuotevalikoimassasi tarpeeksi lihapitoisia tuotteita, Heikelä tuskailee.

– Se on jäänne, joka ei tietenkään päde tällaisiin kauppoihin, koska lakia säätäessä kukaan ei varmaan ajatellut, että tällaista kauppaa koskaan tulisi, Häme pohdiskelee ja toteaa, että ajat ovat muuttuneet mutta laki ei.

Juttua täsmennetty 10.1. kello 09.00: Tämä laki muuttui 1.1.2018. 


Sääntö-Suomi tiistaisin kello 21 MTV3-kanavalla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme