Mainos
Mainos

Sääntö-Suomi alkaa – Jussi Heikelä ottaa selvää Suomen mutkikkaasta byrokratiasta

Suomessa riittää sääntöjä, mutta onko niissä kaikissa järkeä? Suosikkijuontaja Jussi Heikelä ratkoo uudessa Sääntö-Suomi -ohjelmassa Suomen mutkikasta byrokratiaa.

Asiaviihteellisessä ohjelmassa sukelletaan nimensä mukaisesti sääntö-Suomeen ja selvitetään "byroslavian" järjettömyyksiä. Kuuluvatko lakupiiput tupakkahyllyyn tai pitäisikö Bilar-karkeille säätää autovero?

Ohjelmassa tavalliset kansalaiset kertovat kokemuksistaan sääntöviidakossa. Jaksoissa käsiteltäviä teemoja ovat yrittäjyys, eläimet, terveys, liikkuminen, arki, ruoka, asuminen, yhteisöt, yhteiskunta sekä maa ja maankäyttö.

Kaikkia jaksoja siivittävät myös katugallupit, joissa kuullaan kansan mielipide näihin liittyviin sääntöihin ja käytäntöihin. Jokaisen jakson lopuksi juontaja Jussi Heikelä pohtii suomalaisuutta ja sääntöjä vielä kirjailija Jari Tammen kanssa.

– Suomi on kenties maailman sääntöuskovaisimpia maita. Meillä on kompleksinen suhtautuminen sääntöihin. Tämä ohjelma kertoo ristiriidoista, joita tämä piirre aiheuttaa, kertoo ohjelman juontaja Jussi Heikelä.

Ensimmäisessä jaksossa pureudutaan mm. sairaankuljetuksen kilpailuttamiseen (HUS), outoihin sääntöihin hyönteisten ja pesuaineiden myynnin suhteen (Ruohonjuuri) sekä terapiaan ja hierontaan liittyviin säädöksiin.

– Kuva suomalaisista ihmisistä parani entisestään Sääntö-Suomen kuvausten aikana. Me olemme rehellisiä, ystävällisiä ja toisistaan välittäviä ihmisiä. On ollut etuoikeus päästä kurkistamaan syvemmälle suomalaisuuteen, Heikelä jatkaa.

Sääntö-Suomi MTV3:n tiistai-illoissa 21.11. klo 21 alkaen!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme