Mainos
Mainos

Saavatko pysäköinninvalvojat provisiopalkkaa? Sääntö-Suomi vastaa ikuisuuskysymykseen

Sääntö-Suomi-ohjelmassa perehdytään tänään tiistaina 9. tammikuuta pysäköinninvalvontaan.

Parkkeeraaminen ja etenkin parkkisakot aiheuttavat vuodesta toiseen paitsi hämmennystä myös suuria tunteita. Jussi Heikelä tapaa Sääntö-Suomi-ohjelmassa pysäköinnintarkastajat Ari Hautalan sekä Jonathan Lagerqvistin, jotka perehdyttävät juontajan parkkeeraamisen saloihin.

Lagerqvist kertoo, että mikäli kuljettaja saa parkkisakon, jonka oikeellisuudesta hän on tyystin eri mieltä, siitä on mahdollista tehdä oikaisuvaatimus. Käsittelyn jälkeen kunnallinen pysäköinninvalvoja tekee päätöksen siitä, hyväksytäänkö oikaisu vai ei.

Mikäli kuljettaja ei ole tyytyväinen pysäköinninvalvojan päätökseen, hän voi viedä asian hallinto-oikeuteen. Kuljettaja joutuu kuitenkin maksamaan hallinto-oikeuteen valittamisesta 250 euroa.

Tässä kohtaa kuljettaja joutuu siis ottamaan riskin siitä, että hän joutuu maksamaan sekä sakon että hallinto-oikeuden maksun. Mikäli kuljettaja voittaa tapauksen, rahat saa takaisin.

Mikä motivoi pysäköinninvalvojaa?

Hautala korjaa jaksossa myös yleisen harhaluulon siitä, että pysäköinninvalvojat saisivat työstään provisiopalkkaa.

– Jos se olisi käytäntö, olisin tällä kelillä jossain muualla. Lämpimässä, Hautala nauraa.

– Näen tässä paljon elementtejä, jotka liippaavat liikenneturvallisuuteen. Se on minun motivaationi, mies summaa.

Sääntö-Suomi tiistaisin kello 21 MTV3-kanavalla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme