Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 1: Entrecôte kermakastikkeella ja salaatilla

Pihvien aateli on helppo valmistaa Samassa liemessä -ohjelman reseptillä; tarvitaan vain muutama mauste. Juhlavan siitä tekee täyteläinen konjakkikermakastike. Raikas salaatti keventää aterian ja sopii hyvin pihvin seuralaiseksi.

2:lle

  • 2 entrecôte-pihviä
  • 3 valkospulin kynttä, kuorittuna
  • 2 oksaa rosmariinia
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • mustapippuria ja suolaa

Konjakkikermakastike

  • n. 4 cl konjakkia
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl Creme Fraichea
  • viherpippuria
  • (suolaa)

Vihreä salaatti vinegretillä

  • 1 keräsalaatti
  • 1/4 dl omenaviinietikkaa
  • 1/5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl dijonsinappia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria 

Valmistusohje

Kaada pihvien paistinpannuun ensin konjakki ja lämmitä miedolla lämmöllä raaputtaen pannusta lihan paistamisesta tulleet maut konjakkiin. Lisää kerma, kiehauta koko ajan sekoittaen ja käännä kastikkeeseen lopuksi creme fraiche. Mausta viherpippurilla ja tarkista suolan määrä.


Tee salaatti. Sekoita kaikki aineet paitsi salaatti isossa salaattikulhossa. Laita salaatinlehdet kastikkeen päälle ja kääntele salaatti vasta pöydässä juuri ennen syömistä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme