Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 10: Chunky tzatziki

Samassa liemessä -ohjelman reseptillä valmistuu raikas tzatziki.

Ainekset

  • 2 kurkkua
  • 1 rkl suolaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
  • ripaus juustokuminaa
  • n. ½ tl hunajaa

Valmistusohje

Kuori kurkut ja puolita pituussuunnassa. Lusikoi kurkkujen siemenet teelusikalla pois. Leikkaa kurkut peukalonpään kokoisiksi paloiksi kulhoon, ripottele päälle suola ja anna mehustua ainakin puolesta tunnista muutamaan tuntiin – suola imee kurkuista vettä ja napakoittaa niiden rakenteen.

Valuta kurkut siivilässä, huuhtele nopeasti kylmän veden alla ja painele kevyesti kuiviksi talouspaperilla. Laita kulhoon, raasta sekaan valkosipulinkynsi ja lisää loput ainekset. Sekoita ja anna vielä marinoitua puolisen tuntia kylmässä. Sekoita vielä kerran, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja koristele tuoreilla yrteillä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme