Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 10: Raparperi-mansikkagalette

Rouhean rustiikkinen jälkiruokaherkku syntyy käden käänteessä vaikka mökkikaapin aineksista; tässä Samassa liemessä -ohjelman ohjeessa täytteenä raparperia ja mansikoita.

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 100 g voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 3 raparperinvartta
  • 100 g mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl Maizenaa

Lisäksi

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Nypi sekaan voi, kunnes taikina on murumaista, mutta ei tasaista! Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaksi. Pyöritä taikina palloksi ja litistä se kämmenellä. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa ainakin tunnin verran.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa sillä aikaa raparperit paloiksi. Jos raparpereissa on paksu kuori, kuori ne ennen paloittelua. Puolita mansikat ja laita ne raparperien kanssa kulhoon. Lisää sokeri ja Maizena ja sekoita.

Vuoraa pelti leivinpaperilla. Anna taikinan pehmentyä huoneenlämmössä viitisen minuuttia ja kauli siitä sitten halkaisijaltaan noin 35 cm:n pyöreä levy. Kaada raparperi-mansikkaseos taikinan keskelle ja kääntele reunat päälle. Voitele reunat kananmunalla ja sirottele päälle sokeria.

Paista uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme