Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 10: Sashlik

Kesägrilliin soveltuu mainiosti murea naudan ulkofile, joka kannattaa jättää yöksi marinoitumaan. Näissä Samassa liemessä -ohjelman mausteissa marinoituja grillivartaita kelpaa tarjoilla kesävieraillekin.

Ainekset

  • 1 kg naudan entrecotea, ulkofileetä tai picanhaa

Marinadi

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl kuminansiemeniä
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl savustettua paprikajauhetta tai tavallista
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl tuoreita yrttejä, kuten lipstikkaa, oreganoa, persiljaa

Vartaisiin

  • 2 vihreää paprikaa
  • 4 sipulia

Valmistusohje

Edellisenä päivänä

Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi, hienonna valkosipuli ja yhdistä muiden ainesten kanssa marinadiksi. Poista lihasta kalvot ja leikkaa kuutioiksi. Yhdistä liha ja marinadi elintarvikepussissa ja anna muhia yön yli. Käy välillä kääntelemässä pakettia, jotta mausteet sekoittuvat hyvin.

Grillauspäivänä

Leikkaa paprikat ja sipulit lohkoiksi. Pujota lihat ja kasvikset grillivartaisiin ja jätä huoneenlämpöön odottamaan grillaamista. Valmistele grilliin kunnon hehkuva hiillos.

Grillaa vartaat kuumassa hiilloksessa herkullisen ruskeiksi ja sisältä roseeksi, noin 30 sekuntia per puoli. Kypsyyden voi tarkistaa nappaamalla kiinni lihapalasta vartaan keskellä ja siirtämällä sitä vähän. Sopivan kypsä lihan on ruskistunut pinnasta, mutta pinkki läheltä varrastikkua.

VINKKI!

Suosi mahdollisimman laadukasta ja mureaa naudan lihaa, jossa on kuitenkin rasvaa, esimerkiksi picanhaa tai entrecôtea. Vähärasvaisen ulkofileen kanssa on syytä lisätä rasvaa vartaaseen tikutusvaiheessa esimerkiksi pekonin muodossa.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme