Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 10: Shakshouka

Suomalaisen pyttipannun tapaan shakshoukaan voi heittää eilisen tähteitä mielensä mukaan. Samassa liemessä -ohjelman reseptissä tomaattipohjaiseen kastikkeeseen makua tuo mm. harissa ja savustettu paprikajauhe. Keitoksen kruunaa päälle rikotut kananmunat.

4-6:lle

  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 2 sipulia, pilkottuna
  • 1 valkosipuli, kynnet kuorittuina ja pilkottuina
  • (makkaraa 60-100g / syöjä)
  • harissaa (tai muuta chilitahnaa)
  • 6 luomukananmunaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • reilusti persiljaa tai korianteria
  • juustokuminaa, savustettua paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa, sokeria
  • iso kannullinen kylmää vettä

Valmistusohje

Kuumenna muurinpohjapannu. Lorauta pannulle reilusti oliiviöljyä ja tiristä siinä pilkotut makkarat ja työnnä muurinpohjapannun haaleammille reunoille. Lisää öljyyn sipulit ja paista pehmeiksi.

Kaada pannulle tölkkitomaatit ja noin puoli litraa kylmää vettä ja sekoita. Työnnä reunoilla odottavat makkarat takaisin pannun keskelle tomaattiseokseen. Lisää myös harissa sekä mahdolliset muut kasvikset tai pavut. Anna porista rauhassa sekoittaen aina välillä ja lisäten tarvittaessa vettä. Itse lisään veden muurikan reunojen kautta, jossa se kosteuttaa tomaattipataa ja estää reunoilla olevan kastikkeen palamisen.

Kun tomaattikastike on muhinut noin vartin verran, mausta se ja lisää joukkoon puolet silputuista yrteistä. Kaada sekaan vielä muutaman desin verran vettä, sekoita ja anna kiehahtaa.

Riko varovasti kananmunat porisevan kastikkeen pintaan ympäri pannua. Jos ilma on kylmä tai tuulinen, peitä muurinpohja varovasti foliolla tai kannella ja anna munien kypsyä kunnes valkuainen on hyytynyttä, mutta keltuainen vielä keskeltä mukavan juoksevaa.

Viimeistele tuoreilla yrteillä.

VINKKI! 

Shakshouka on ennen kaikkea jääkaapin jämien hyödyntämisresepti, joten soveltaminen on erittäin sallittua.

Makkara voi olla melkein mitä tahansa, mitä jääkaapista löytyy. Parhaiten toimii mausteinen tuoremakkara, kuten chorizo tai merguez, mutta myös kuivamakkara, leikkeet kuten meetwursti, mausteinen grillimakkara ja jopa eilinen jauhelihakastikkeen jämä toimii tässä reseptissä.

Shakshoukaan voi lisäksi laittaa kuutioituna paprikaa, tuoretomaattia, varsiselleriä ja esimerkiksi kesäkurpitsaa, mutta kannattaa pilkkoa kaikki melko pieneksi, jotta ne muhentuvat hyvin muurinpohjalla. Myös kikherneet ja pavut toimivat shakshoukassa. Voit myös murustaa päälle fetan jämät tai viimeistellä annoksen raastamalla päälle parmesania. Paahdetut pinjansiemenet tai hasselpähkinä ei myöskään ole hullumpi koriste.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme