Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 2: Filotaikinakupit

Nämä kauniit kupposet ovat loistava tarjottava juhlien alkuun. Dukkah-mauste ja ripaus mustapippuria saavat aikaan ihmeitä Samassa liemessä -ohjelman reseptissä.

Ainekset

  • 1 pkt filotaikinaa
  • 100 g sulatettua voita + nokare paistamiseen
  • 1 dl dukkah-mausteseosta
  • 500 g tuoreita aprikooseja tai luumuja
  • 2 dl ricottajuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

Puolita hedelmät ja poista kivet. Sulata voita pannulla ja asettele hedelmät pannulle leikkauspinta alaspäin. Paista voissa, kunnes hedelmät alkavat karamellisoitua pinnasta eli muuttuvat kauniin kullanruskeiksi ja pinta on siirappinen. Leikkaa paahdetut hedelmät muutamiksi lohkoiksi.

Sekoita kulhossa ricotta, suola, pippuri ja sitruunankuori. Laita jokaiseen koloon lusikallinen juustoseosta. Asettele joka koloon vielä muutama hedelmälohko ja ripottele päälle dukkahia. Leikkaa taikina saksilla annospaloiksi kuppien välistä.

Paista 20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna filotaikinakuppien jäähtyä hetki ennen kuin nostat ne pois muffinivuoasta. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme