Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 2: Lohiceviche

Graavilohi on yksi suosituimpia juhlatarjoiltavia, mutta niin moneen kertaan nähty. Lohen voi tarjoilla myös näppärän kokoisista salaattiveneistä Samassa liemessä -ohjelman reseptin inspiroimana.

10:lle

  • 2 kourallista hasselpähkinöitä
  • 3 retiisiä
  • 500 g tuoretta, nahatonta lohifileetä
  • 1–2 ruukkua korianteria
  • 1 punasipuli
  • 2 sydänsalaattia tai baby gem -salaattia

Marinadi

  • 3 limetin mehu
  • ½ tuore jalapeno tai vihreä chili
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Tee marinadi. Purista limeteistä mehut lasiin, lisää hienonnettu jalapeno tai chili, kalakastike, oliiviöljy sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja tarkista maku.

Suikaloi retiisit ohuen ohuiksi ja laita kylmään veteen odottamaan tarjoilua.

Leikkaa lohi 1 x 1cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. Säästä muutamia korianterin lehtiä koristeluun, hienonna loput varsineen ja yhdistä loheen. Hienonna punasipuli ja sekoita sekin lohen joukkoon.

Juuri ennen tarjoilua irrota salaatinlehdet kerästä, pese ja asettele tarjoiluvadille. Sekoita marinadi lohen sekaan, jolloin limetin mehu ja suola kypsentävät lohta ja se alkaa muuttua pinnaltaan vaaleaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai chiliä, jos haluat lisää potkua. Lusikoi täyte salaatinlehdille ja koristele retiisiviipaleilla ja hasselpähkinärouheella. Tarjoa heti.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme