Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 2: Ricottalla täytetyt oliivit

Samassa liemessä -ohjelmassa valmistuvat kullankeltaiset rapeat pallerot kätkevät sisäänsä yllätyksen, joka sulaa suussa. Mainio pikkusuolainen illanistujaisiin!

Ainekset

  • 2 dl ricottajuustoa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl silputtua timjamia
  • mustapippuria
  • 400 g kivettömiä vihreitä jumbo-oliiveja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl pankojauhoja
  • suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Valuta oliivit ja kuivaa niitä hieman talouspaperilla. Täytä oliivit juustoseoksella teelusikan avulla.

Laita vehnäjauhot ja pankojauhot omille laakeille lautasille ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kaada ne kolmannelle lautaselle.

Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa noin 180 asteiseksi. Voit testata öljyn kuumuuden tipauttamalla sinne yhden pankomurun. Kun se muuttuu hetkessä ruskeaksi, öljy on tarpeeksi lämmintä.

Kierittele täytetyt oliivit ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhossa. Ota reikäkauha ja laske oliivit varovasti öljyyn. Paista muutama oliivi kerrallaan, jotta öljy ei viilene. Paista oliiveja noin puoli minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia. Nosta oliivit kattilasta reikäkauhalla tai pitkillä pihdeillä. Valuta talouspaperin päällä.

Koristele oliivit timjamilla ja lopulla sitruunankuoriraasteella.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme