Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 2: Salmorejo-dippikipot

Salmorejo on espanjalainen keitto, joka sopii hyvin dippailuun. Juhlissa sen voi laittaa suoraan erillisiin pikareihin kera kauden tuoreiden vihannesten. Resepti on Samassa liemessä -ohjelmasta.

12:lle

  • Salmorejo
  • 60 g kuivaa leipää
  • 500 g kypsiä tomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. 2 dl oliiviöljyä
  • n. 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus savupaprikajauhetta
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria

Dippivihannekset

  • 1 puntti retiisiä
  • 6 pientä porkkanaa
  • 2 endiiviä

Valmistusohje

Purista leivistä vesi ja lisää ne tomaattien sekaan. Lisää myös valkosipulinkynsi. Aja tehosekoittimella sileäksi.

Avaa tehosekoittimen kannen pieni luukku ja lisää koneen käydessä oliiviöljyä ohuena norona, kunnes salmorejo alkaa suurustua ja on koostumukseltaan keittoa paksumpaa. Mausta valkoviinietikalla, savupaprikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Anna salmorejon tekeytyä kylmässä ainakin pari tuntia ennen tarjolle laittamista.

Pese vihannekset huolellisesti ja pilko tikuiksi tai puolita. Irrota endiivin lehdet ja puolita isoimmat pituussuunnassa.

Kaada salmorejo juuri ennen tarjoilua annoslaseihin ja lisää dippivihannekset.

Vinkki:

Salmorejon voi valmistaa ja vihannekset pilkkoa edellisenä päivänä, jolloin annokset valmistuvat juhlapäivänä pikavauhtia. Säilö pestyt ja pilkotut dippivihannekset lajeittain omissa rasioissaan reilussa kylmässä vedessä. Valuta vihannekset ennen kippoihin jakamista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme