Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Jakso 2: Tapenadella kuorrutettu lampaanviulu

Samassa liemessä -ohjelman reseptillä loihdittu komea lampaanviulu kruunaa juhlapöydän. Se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, jolloin juhlapäivälle jää enää viulun kuorruttaminen tapenadella eli oliivitahnalla. Nopea lämmitys uunissa ja avot, juhlat voi alkaa!

8:lle

  • 1 lampaanviulu
  • 10 valkosipulinkynttä
  • rosmariinin oksia
  • 3 rkl hienoa merisuolaa
  • 1 rkl fenkolin siemeniä
  • mustapippuria
  • 2 sitruunaa
  • 5 dl lihalientä
  • 5 dl valkoviiniä
  • 1 prk (n. 150 g) tapenadea eli oliivitahnaa

Koristeluun

  • rosmariinin oksia

Valmistusohje

Lämmitä uunin grillivastukset 200 asteeseen.

Kuori valkosipulinkynnet ja puolita ne pituussuunnassa. Pistele lampaaseen terävällä veitsellä noin 4 cm syviä reikiä ja työnnä valkosipulin kynnet koloihin. Hienonna muutama oksa rosmariinia. Hiero lampaanviulun pinta suolalla, sitten fenkolinsiemenillä ja rosmariinilla ja mausta vielä kauttaaltaan mustapippurilla.

Nosta lammas korkeareunaiseen uunivuokaan. Puolita sitruunat ja aseta ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kaada vuokaan lihaliemi ja valkoviini. Nosta lammas uuniin ja paahda 15 minuuttia tai kunnes pinta ruskistuu kauniisti. Ota lampaanviulu uunista ja peitä vuoka foliolla. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja käännä grillivastukset pois. Nosta lampaanviulu takaisin uuniin ja paahda vähintään 6 tuntia tai jopa yön yli.

Nosta lammas ja sitruunat varovasti vuoasta. Kaada vuoan pohjalla oleva liemi talteen ja jäähdytä. Kuori jäähdytetystä liemestä rasva pois. Säästä liemi lampaan tarjoiluun.

Juuri ennen tarjoilua lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita lammas uunivuokaan ja hunnuta sen pinta tapenadella. Asettele sitruunat vuokaan, nosta vuoka uuniin ja paahda, kunnes lammas on lämmennyt ja tapenade hieman rapeutunut.

Koristele vuoka tuoreella rosmariinilla ja tarjoa lammas lämmitetyn liemen kera. 

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot