Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 3: Banaanileipä

Samassa liemessä -ohjelman Pipsan ja Meri-Tuulin mielestä banaani on oiva hedelmä leivontaan. Leivässä se on suorastaan taivaallinen. Pullainen baananileipä on ihana vaihtoehto äkkimakeille herkuille.

Ainekset

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl kanelia
  • ripaus jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl pähkinöitä
  • 2 dl öljyä
  • ½ dl jogurttia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 kypsää banaania
  • 200 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa kaksi leipävuokaa leivinpaperilla.

Sekoita jauhot, kaneli, neilikka ja inkivääri sekä sooda ja suola kulhossa.

Sekoita toisessa kulhossa sähkövatkaimella sokerit ja huoneenlämpöiset kananmunat. Jatka vatkaamista, kunnes massa on kaksinkertaistunut eli noin 10 minuuttia.

Paahda pähkinöitä paistinpannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää öljy ohuena norona muna-sokeriseokseen. Muusaa banaanit jogurttiin. Kaada banaani-jogurttiseos, vaniljasokeri ja paahdetut pähkinät taikinaan. Sekoita jauhot joukkoon käsin tai lastalla käännellen.

Kaada taikina vuokiin. Rouhi suklaa veitsellä rouheaksi muruksi ja ripottele leipien päälle. Paista leipiä noin tunnin verran ja anna jäähtyä vuoissaan ritilän päällä noin 10 minuuttia ennen kumoamista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme