Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 3: Couscoussalaatti

Samassa liemessä -ohjelman reseptillä valmistettu Couscous on hyvä vaihtoehto riisille ja siitä saa mukavaa höystettä erilaisiin kasvisruokiin. Salaatista se tekee ruokaisemman ja sopii syötäväksi joko sellaisenaan tai lisukkeena vaikka kalan kanssa.

4.lle

  • 3 dl couscousryynejä
  • 1½ dl kuivattuja hedelmiä (kuten karpaloita, aprikooseja, rusinoita tai taateleita)
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 4 kypsää tomaattia
  • ½ punasipuli
  • 1 vihreä paprika
  • silputtua persiljaa, korianteria tai minttua (tai kaikkia näitä!)
  • paahdettuja pähkinöitä tai pinjansiemeniä
  • sitruunamehua tai valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Silppua kuivatut hedelmät ja laita isoon kulhoon. Lisää couscous, kuivat mausteet, suola ja oliiviöljy ja sekoita. Kaada päälle kiehuva vesi ja peitä heti tiiviisti kelmulla. Anna couscousin turvota sillä välin, kun leikkaat tomaatit, punasipulin ja paprikan hienoiksi kuutioiksi.

Kun couscous on tekeytynyt rauhassa noin 10 minuuttia, ota kelmu pois ja lisää pilkotut vihannekset ja yrtit sekä pähkinät ja pieni loraus sitruunamehua tai etikkaa. Sekoita haarukalla, tarkista maku ja tarjoa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme