Mainos
Mainos
Samassa liemessä
Keskiviikkoisin klo 20
Lisätiedot

Ruoka-alan taiturit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta ratkovat rennon rempseällä otteella arkipäiväisiä ruokahaasteita, kääntäen ongelmat maukkaiksi erävoitoiksi. Reseptien lisäksi Pipsa ja Meri-Tuuli tarjoavat kotikokeille niksejä ja eväitä; kattaukset ja ruoka-annokset ovat näyttäviä, mutta ilon kautta tehtyjä.

Samassa liemessä

Jakso 3: Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

Samassa liemessä -ohjelman arkipäivän pelastus on keitto, jonka voi valmistaa kaupan valmiista grillikanasta. Lasten suosikkiruoka!

4:lle

  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 kaupan grillibroileri
  • tilkka öljyä
  • ½ tl korianterin siemeniä
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l kanalientä (+ vettä)
  • 1 tlk (400 g) makeaa maissia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamehua

Koristeluun

  • punaista chiliä
  • Yrttejä

Valmistusohje

Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota kuivat mausteet ja kasvikset pehmeiksi. Lisää kattilaan broileri, kanaliemi sekä sen verran vettä, että kaikki ainekset peittyvät ja keiton koostumus on sopiva eli keittomainen. Keitä noin 4 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat juuri ja juuri kypsyneet. Lisää maissi ja keitä vielä hetki, jotta maissit lämpenevät. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta pippurilla ja purista joukkoon vähän sitruunamehua. Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä ja ohuilla chilirenkailla.

Vinkki:

Jos haluaa oikein pihistää, peratuista luista voi keittää liemen myöhempää ruoanlaittoa varten.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme